Minėtos krevetės supakuotos pakuotėse po 300 g, pagaminimo data 04-11-2014, tinka vartoti iki 03-11-2016. Krevetes iš Kinijos importavo ,,SIA Salas zivis“ (Lidonų g. 6C, Ryga, Latvija).

Į Lietuvą šiuos produktus (iš viso 1 656 kg) įvežė įmonės „Salas zivis“ filialas (Liepsnos g. 4, Vilnius). Lietuvos rinkoje krevetės buvo išplatintos bendrovių ,,Maxima LT“ ir „Rivona“ prekybos tinklų parduotuvėse.

Tyrimas pradėtas gavus vartotojo skundą. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams paėmus mėginius ištirti laboratorijoje, buvo juntamas gedimo kvapas.

Vartotojai, įsigiję minėtų šaldytų krevečių „Sunrise“, gali jas grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

„Maxima LT
  Procesų ir kokybės departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė teigė, kad šaldytomis fasuotomis krevetėmis „Sunrise“, kurios, kaip buvo nustatyta, turėjo pašalinį kvapą, „Maxima“ nebeprekiauja.

Abejonių sukėlusi šių krevečių partija iš prekybos skubiai buvo išimta iškart, kai tik buvo suabejota dėl jų šviežumo ir kokybės – t. y. dar gruodžio mėnesio paskutinėmis dienomis. Tai fasuotas produktas, patikrinti kiekvienos pakuotės, deja, neturime galimybių. Įspėjome tiekėjus atidžiau tikrinti savo tiekiamą produkciją, kad išvengtume panašių situacijų ateityje, didesnės šio tiekėjo tiekiamos produkcijos kontrolės jau ėmėsi ir pats prekybos tinklas. Kaip ir privalome, visiems įsigijusiems šias krevetes ir pristačiusiems jas į parduotuves, grąžinsime sumokėtus pinigus", - teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)