Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, tikrinę šią parduotuvę dėl prekybos galimai nelegaliais produktais, informavo Elektrėnų valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą apie prekybą maisto produktais, vykdomą nesilaikant higienos normų.

Elektrėnų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais patikrino šią prekybos įmonę.

Patikrinimo metu nustatyta daug grubių higienos ir kitų pažeidimų. Dalis maisto produktų šioje parduotuvėje buvo sandėliuojami netinkamoje, tam nepritaikytoje patalpoje. Pardavimui skirti maisto produktai buvo sukrauti kartu su nurašymui atidėtais produktais bei kitais pašaliniais daiktais. Parduotuvės patalpos, produktų vitrinos buvo nevalytos, nešvarios. Dalis greitai gendančių maisto produktų buvo laikomi +12 C temperatūroje. Darbuotojai ne visoms prekėms galėjo pateikti įsigijimo dokumentus, nustatyta ženklinimo pažeidimų, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Dėl patikrinimo metu nustatytų pažeidimų, UAB ,,Gintarinė jūra“ parduotuvės veikla laikinai sustabdyta, jos direktorei skirta administracinė nuobauda. Parduotuvės administracijai nurodyta utilizuoti reikalavimų neatitinkančius maisto produktus (67,6 kg) ir pašalinti visus inspektorių nurodytus trūkumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)