Gavę vartotojo skundą, Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su rajono policijos pareigūnu patikrino UAB „Laudemita“ maisto produktais prekiaujančią parduotuvę.

Gyventojo nurodyti faktai pasitvirtino – parduotuvės patalpos buvo nešvarios, netvarkingos. Kai kurie maisto produktai buvo laikomi tiesiog ant grindų.

Pasak pranešimo, trūko dezinfekavimo, vienkartinių sausinimo priemonių. Savikontrolės žurnalai nebuvo pildomi, pardavėja dirbo nepasitikrinusi sveikatos. Dėl šių pažeidimų parduotuvės veikla laikinai sustabdyta, direktoriui skirta bauda, jis įpareigotas pašalinti visus inspektorių nurodytus trūkumus.

Internetinėje erdvėje pasirodžius siūlymams Švėkšnoje pirkti namuose pagamintų šilauogių uogienių ir sulčių, Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su mokesčių inspekcijos specialistais patikrino nurodytu adresu prekybą vykdžiusią šio miestelio gyventoją.

Moteris iš namų prekiavo savo pagamintomis, neženklintomis šilauogių uogienėmis ir konservuotomis sultimis, neįteisinusi šios veiklos ir neturėdama Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo. Jai uždrausta pardavinėti savo gamybos produktus ir paaiškinta, kokių svarbiausių reikalavimų privaloma laikytis ir kokių dokumentų reikia, norint užsiimti maisto tvarkymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)