Ekspertai suskaičiavo, kad, pavyzdžiui nuo 2013 iki 2014 metų viešbučiai savo paslaugas pabrangino daugiau nei 25 proc. Ieškodami, kuriame viešbutyje apsistosite pigiausiai, atsižvelkite ne vien į nakvynės kainą. Egzistuoja ir kitų veiksnų, kurių tiesiog nevalia ignoruoti, ieškant, kur apsistoti pigiausiai. Pateikiame kelis patarimus, kaip pasirinkti teisingai ir apsaugoti piniginę nuo nereikalingų išlaidų.

Ieškokite, kuris viešbutis už konkrečią kainą siūlo daugiausia

Atkreipkite dėmesį į papildomas paslaugas ir pasiūlymus už tą pačią kainą. Kuo daugiau paslaugų siūlomą už fiksuotą kainą, tuo geriau. Nepaisant to, prieš tai įvertinkite, ar tais pasiūlymais ir paslaugomis tikrai pasinaudosite. Papildoma nauda, apie kurią kalbame, gali būti nemokami pusryčiai, nemokamas bevielis internetas ar nemokamas maistas jūsų mažyliams. Nepamirškite, kad nemokamai saldainiai ir vaisiai koridoriuje taip pat įskaičiuojami į jūsų sąskaitą, tad niekada nepraeikite pro šalį.

Rinkitės viešbučius ne miesto centre, o šalia jo

Apsistokite viešbučiuose, esančiuose ne pačioje miesto širdyje, bet šalia centro. Net jeigu ir teks išlaidauti transportui, sutaupyti už tokią nakvynę pavyks daugiau. Ekspertai teigia, kad tokie netoliese centro esantys viešbučiai neretai pateikia neįtikėtinai praktiškų pasiūlymų. Be to, finansiškai naudinga ieškoti nakvynės galimybių miesto universiteto rajonuose. Ten esančių viešbučių kainos dažniausiai nesikandžioja, gausu pigių valgyklų ir užkandinių. Be to, iš tokių miesto rajonų be problemų pasieksite kitus – tuo pasirūpins viešasis transportas.

Venkite savaitgalių

Neretai žmonės savaitgaliui nusprendžia vykti į trumpą kelionę, tad viešbučiai tomis dienomis nesibodi kelti kainų. Dažniausiai brangiau kainuoja nakvynė iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį. Kartais kaina gali būti net tris kartus didesnė nei darbo dienomis. Jeigu tik yra galimybių, išvykai rinkitės darbo dienas – tikrai pavyks sutaupyti.

Rinkitės verslininkams ir profesionalams skirtus viešbučius

Ieškokite viešbučių, kurie suinteresuoti priimti kuo daugiau verslininkų ir savo srities specialistų. Neretai tokie viešbučiai ne darbo dienomis, kai trūksta lankytojų, drastiškai sumažina kainas, tad tai puikus pasirinkimas savaitgaliui ar šventėms.

Apsvarstykite apartamentų galimybę

Jeigu keliaujate ne dviese, o su didesne kompanija, kartais apsimoka užsisakyti ne kelis kambarius, o vienus apartamentus. Juose daugiau vietos ir daugiau miegamų vietų, tad nereikia baimintis, kad visiems teks spaustis nedidelėje erdvėje , o suaugusiems nebus būtinybės anksti eiti miegoti, nes mažieji galės miegoti kitame apartamentų kambaryje.

Dalyvaukite lojalumo programoje

Nepraleiskite progos pasinaudoti lojalumo programos teikiama nauda. Galbūt visada renkatės tą patį viešbutį ar viešbučių tinklą? Būtinai prisijunkite prie lojalumo programos ir pasinaudokite tuo, ką viešbučiai siūlo savo ištikimiausiems klientams. Vienas iš galimų pliusų - lojalumo programos dalyviai pirmieji gauna informaciją apie naujausius pasiūlymus. O kur dar kaupiamieji taškai, kuriuos galima išsikeisti į nemokamą nakvynę ar kitas paslaugas.

Laikykitės kuo toliau nuo minibaro ir neužsisakinėkite maisto į kambarį

Nevalgykite viešbučio kambaryje. Nors kambarių aptarnavimas ir atrodo patrauklus būdas pasilepinti, tai labai brangus malonumas. Maistas tiesiai į viešbučio kambarį gali kainuoti net dvigubai daugiau nei vakarienė ar pietūs tikrai ne pačiame pigiausiame restorane. Be to, maistui į kambarį dar taikomas ir pristatymo mokestis, o kur dar arbatpinigiai.

Maisto visada galima parsinešti iš artimiausios maisto prekių parduotuvės. Tiesą sakant, patarimas labai paprastas – viskas yra geriau už minibaro turinį, už kurį permokėsite tiek, kad geriau apie tai net negalvoti. Ir nemanykite, kad galite pergudrauti viešbučio personalą – kartais minibaruose įrengiami specialūs svorio jutikliai, tad fiksuojama, kas ir kada iš jo buvo paimta.

Prašykite kampinio kambario

Nors toks sprendimas iš esmės pinigų tarsi ir nesutaupys, bet gyvensite šiek tiek patogiau už tokią pačią kainą. Dažniausiai kampiniai kambariai būna šiek tiek didesni už įprastinius, tad už tą pačią kainą gaunate šiek tiek daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)