Kaip rašo “Gazeta Wyborcza”, Rusijos draudimas įvežti ES šalių maisto produktus, jau sudavė skaudų smūgį kaimyninei Kaliningrado sričiai. Čia bankrutavo ne viena vietos įmonė. Skaudžiausiai tai atsiliepė mėsos perdirbėjams.

Dienraštis pažymi, jog žmonių judėjimas tarp Lenkijos ir Kaliningrado itin padidėjo prieš dvejus metus, pasirašius sutartį dėl pasienio gyventojų sienos kirtimo palengvinimo. Tai liečia dalį Pamario, Varmijos ir Mozūrų vaivadijų Lenkijoje, o iš Rusijos pusės – visą Kaliningrado sritį.

Lenkai pas kaimynus dažniausiai važiuoja pirkti benzino ir dyzelino, o kaliningradiečiai atvyksta nusipirkti maisto produktų, buitinės chemijos, maisto kūdikiams – sako Olštino miesto Lenkijoje Rytų tyrimų centro atstovas Tadeuszas Baryla.

Jo duomenimis, pirkėjų iš Kaliningrado srities ypač pagausėjo rugpjūčio pradžioje. Lenkų pasieniečių duomenimis kasdien į Lenkiją įvažiuoja 6-7 tūkstančiai kaliningradiečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)