Su portalo DELFI redakcija susisiekęs skaitytojas pasakojo, kad kelerius metus vietoj įprasto sviesto naudojo bendrovės „Pieno žvaigždės“ tepamą varškę „Rytas“.

„Vienintelis šio produkto trūkumas mano, kaip vartotojo, akimis buvo greitai nukrentantis dangtelis. Tačiau į tai nekreipiau dėmesio, nes dangtelio nevalgau“, - šmaikščiai savo pastebėjimais dalijosi pašnekovas.

Nustebino nauja sudėtis

Pasak jo, prieš gerą mėnesį šio produkto lentynose nebeliko. Tiksliau - jis buvo pakeistas į produktą naujoje pakuotėje ir nauja sudėtimi, tik su tuo pačiu pavadinimu.

„Atsirado šis maisto technologų sugadintas stebuklas, - skundėsi portalo skaitytojas. - Kaina išliko ta pati, bet produkto kiekis sumažėjo nuo 150 iki 130 g. Pakuotė tapo patogesnė, riebumas padidėjo nuo 12 iki 15 proc., bet kas baisiausia pakito produkto sudėtis“.

Vyras vardija, kokios sudėties buvo jo mėgstamas produktas prieš pristatant naują: 85,4 proc. varškės, 12,4 proc. grietinėlės, 1,4 proc. valgomosios druskos, 0,8 proc. džiovintų prieskonių (svogūnai, svogūnų laiškai, petražolės).

Dabar produkto vartotojas stebisi etiketėje nurodytų, naujų priedų gausa. Atnaujinto produkto sudėtis: varškė, grietinėlė, 9 proc. žalumyno priedo (petražolės, laiškinis česnakas, svogūnai, česnakai, druska, tirštiklis, modifikuotas krakmolas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga pieno rūgštis, česnakų aliejus), stabilizatoriai: modifikuotas krakmolas, želatina, saldžiųjų ceratijų derva; druska.

„Gamintojai turbūt atsakytų, kad padarėme tai dėl vartotojų, to reikalauja rinka ir panašiai. Bet šiuo atveju, mano akimis, vartotojas yra mažų mažiausiai apkvailinamas, - piktinosi skaitytojas. - Suprantu, kad produktas gali būti nepelningas ir reikalingi sprendimai, kad jis toks taptų, bet nesuprantu, kam gadinti aukštos kokybės produktą keičiant jo kokybę į žymiai prastesnę“.

Tepamoji varškė "Rytas"

Skaitytojas tikino, kad už geros kokybės produktą nepagailėtų sumokėti papildomų centų. Nesiskųstų jis ir dėl mažesnio produkto svorio.

„Dabar palyginęs senojo ir naujojo produkto sudėtį pagalvoju, kam man, kaip vartotojui, perkant tepamą varškę mokėti už tirštiklį, modifikuotą krakmolą, pieno rūgštį, želatiną, saldžiųjų ceratijų dervą“, - retoriškai klausė skaitytojas.

Paaiškino, kodėl pasikeitė produktas

„Pieno žvaigždžių“ prekybos direktorė Violeta Brauklytė sutiko paaiškinti, kodėl pakito tepamosios varškės „Rytas“ sudėtis.

Pasak jos, gaminant tepamąją varškę „Rytas“ gamintojai sulaukdavo vartotojų pageidavimų, kad varškė būtų švelnesnė, puresnė.

„Dabar tepamoji varškė „Rytas“ yra išskirtinė dėl lengvos, purios konsistencijos. Tepamoji varškė „Rytas“ gaminama uždara gamybos technologine linija – produktas nesiliečia su aplinkos oru, kas lemia puikią kokybę pakankamai ilgą realizacijos terminą, nenaudojant konservuojančių medžiagų“, - teigė ji.

Pasak V. Brauklytės, atnaujintas produktas gaminamas iš tokios pat varškės (separuotos) kaip anksčiau, tik pakeitė išvaizdą.

„Dabar fasuojama į patogesnius, gražesnius, naujos kartos indelius su daugkartinio uždarymo dangteliu. Riebumas iš 12 proc. pasikeitė į 15-17 proc., todėl varškė tapo švelnesnė, lengviau tepasi, geriau išreikštas grietinėlės poskonis“, - tikino pieno produktų gamintojo atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (327)