„Tokie dalykai, kaip vienkartiniai puodeliai - mados ir prabangos produktai - turėtų būti tinkamai apmokestinami, kad nesinorėtų jais naudotis arba naudojimasi jais jaustųsi finansiškai. Tai nebūtų didelis atliekų kiekis, bet toks apmokestinimas psichologiškai auklėtų“, - Seimo konservatorių frakcijoje pirmadienį sakė K.Navickas.

Vėliau BNS K.Navickas sakė, kad toks mokestis galėtų atsirasti greitai - 2017 arba 2018 metais.

„Kai pradėsime dirbti, o pirmiausia kibsime į darbus su atliekomis, tai tikiuosi, kad labai greitai pamatysime. Gal ir anksčiau (negu 2018 metais - BNS)“, - teigė K.Navickas, pasak kurio, „puodelio“ mokestis galėtų būti „toks, kad jaustųsi - kad ir euras“.

K.Navickas teigė vienkartinių puodelių apmokestinimo su verslo atstovais dar nėra aptaręs: „Verslas tada turėtų pasiūlyti alternatyvas, jeigu mes turime siekį dėl aplinkos kokybės, turime kažką daryti“.

K.Navicko manymu, didžioji dalis lėšų, surinktų už vienkartinius puodelius, turėtų tekti visuomenės švietimui.

Kęstutis Navickas

„Įstatymiškai galima reglamentuoti, kur koks procentas nueitų. Švietimui turėtų būti ypač didelė dalis, ypatingai vartojimo įpročių kaitai, nes mes šią vietą labai apleidę - naudodamiesi tais produktais, nesusimąstome, kodėl aplinkosaugininkai taip daug kalba apie grėsmes“, - teigė K.Navickas.

Vienkartiniai puodeliai, priklausomai nuo jų dydžio, kainuoja 3-20 centų, tačiau dažnai jų kaina būna įtraukta į gėrimo kainą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (693)