Laikinai vadovauti įmonei A. Bagdonavičius paskirtas teisingumo ministrės Mildos Vainiutės įsakymu iki tol, kol bus paskirtas nuolatinis RC direktorius.

Anot A. Bagdonavičiaus, Registrų centras subrendo efektyvumo, priskirtų funkcijų, struktūros ir veiklos procesų peržiūrai, todėl šiuo metu yra labai svarbu sutelkti įmonės išteklius ir tinkamai pasirengti reikalingoms reformoms. Pasak laikinojo direktoriaus, ypatingas dėmesys bus skiriamas pokyčiams įmonės struktūroje, klientų aptarnavimo ir konsultavimo sektoriuose, bus siekiama optimizuoti ir efektyvinti veiklos procesus.

1972 m. gimęs, Vilniaus universitete ekonomisto kvalifikaciją įgijęs, A. Bagdonavičius yra vienas pagrindinių Lietuvos nekilnojamojo turto masinio vertinimo modelio autorių. Masinio vertinimo rezultatais šiandien Lietuvoje grindžiamas nekilnojamojo turto apmokestinimas, nustatoma valstybės turto nuomos bei privatizavimo kaina.

A. Bagdonavičiaus kurtas lietuviškasis masinio vertinimo modelis, Pasaulio banko vertinimu, yra vienas iš kelių efektyviausių ir pažangiausių pasaulyje. A. Bagdonavičius taip pat yra aktyvus akademinės bendruomenės narys, publikacijų autorius, tarptautinių turto vertintojų profesionalų organizacijų dalyvis.

Darbą baigiantis ilgametis Registrų centro direktorius K. Sabaliauskas sako, kad įmonė yra brandi, įgyvendinanti sudėtingus ir svarbius uždavinius, be to, veikia kaip didžiausias viešojo sektoriaus IT paslaugų tiekėjas. Todėl yra itin svarbi sklandi įmonės veiklos pertvarka ir efektyvumo galimybės, kurias turės įžvelgti ir išnaudoti naujieji įmonės vadovai.

Per 20 įmonės veiklos metų buvo naujai sukurta arba prijungta nemažai valstybės registrų, vėliau jie pradėti integruoti tarpusavyje, o integracijos pagrindais kuriamos naujos paslaugos įvairiems sektoriams (pvz., NETSVEP (Nekilnojamojo turto sandorių registravimo sistema), PLAIS (Piniginių lėšų apribojimo sistema), AIS (Antstolių informacinė sistema), E. sveikatos sistema ir pan.), kurie pakeitė šalies gyventojų, institucijų ir verslo gyvenimą ir sąveikumą. Įmonė nuolat ieško naujų galimybių bei žvelgia į naujų technologijų pritraukimą kaip į nesibaigiančias plėtros galimybes.

Kovo 31-oji taip pat yra paskutinė darbo diena Registrų centre ir ilgamečiui direktoriaus pavaduotojui Nekilnojamojo turto kadastrui ir registrui Romualdui Kasperavičiui. R. Kasperavičius yra vienas iškiliausių mūsų šalies nekilnojamojo turto ir su juo siejamų teisių teoretikų, dalyvavęs kuriant šiuolaikinį Nekilnojamojo turto kadastrą ir registrą, yra knygų ir vadovėlių apie nekilnojamojo turto administravimą autorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)