Organizatoriai praneša, kad nominacijoje „Už tvarią plėtrą“ jais tapo įmonės „LT Technologies“, „Orion Global Pet“ ir „SIWood“. Nominacijoje „Jaunasis metų verslininkas“ finalistais išrinkti „PlateCulture“ įkūrėjai Reda Štarė ir Edvinas Bartkus, „Trafi“ įkūrėjas Martynas Gudonavičius bei projekto „Mėgintuvėlis.lt“ iniciatorė dr. Renata Česiūnienė.

„Metų technologinės inovacijos“ finalistais paskelbti Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto biochemikas dr. Virginijus Šikšnys, už genomo redagavimo įrankį CRISPR/Cas9, KTU profesorius, mokslininkas Arminas Ragauskas už išrastą ir patentuotą ultragarsinį galvospūdžio matuoklį ir Mindaugas Žilionis už unikalaus dizaino produktą, baldą transformerį „Spina“.

Finalistus rinko garbinga komisija, kurią sudarė: Fizinių ir technologijos mokslų centro vadovas, prof. Gintaras Valušis, Lietuvos pramoninkų konfederacijos vadovas Robertas Dargis, „Lietuvos pašto“ vadovė Lina Minderienė, „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas, „Lietuvos oro uostų“ vadovas Gediminas Almantas, „Vinted“ įkūrėja Milda Mitkutė, „Dojus Agro“ vadovas Donatas Dailidė, „Vaikystės sodo“ įkūrėja ir praėjusių metų „Metų jaunojo verslininko“ nominacijos nugalėtoja dr. Austėja Landsbergienė bei „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas.

Komisija finalistus išrinko iš daugiau nei 40-ies kandidatų. Apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti rugsėjo 29 d., per iškilmingą ceremoniją Fizinių ir technologijos mokslų centre, Vilniuje. Apdovanojimų nugalėtojus išrinks renginio partnerių – Švedijos ambasados Lietuvoje, „Business Sweden“, „Teo“ ir „Omnitel“, „Valiunas Ellex“ ir „Delfi“ atstovai.

Apdovanojimas „Už tvarią plėtrą“, įsteigtas Švedijos instituto, atiteks darniai besivystančiai bendrovei už 2011–2016 m. pasiektus teigiamus veiklos rezultatus, apyvartos augimą, indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais.

„Jaunojo metų verslininko“ prizas, kurį įsteigė advokatų kontora „Valiunas Ellex“, atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį verslo vystymo pavyzdį. „Metų technologinės inovacijos“ prizu, įsteigtu „Teo“ ir „Omnitel“, bus apdovanota įmonė ar organizacija už išskirtinę technologinę inovaciją, susijusią su šios įmonės ar organizacijos veikla.

Atvyksta svečias iš „Spotify“

Švedijos verslo apdovanojimai Lietuvoje organizuojami 11-us metus. Renginiu siekiama skatinti Švedijos-Lietuvos bendradarbiavimą, pabrėžiant įsimintiniausius įmonių bei organizacijų veiklos rezultatus, artinti minėtų šalių verslo visuomenes, pateikti teigiamų verslumo ir darnios plėtros pavyzdžių.

„Pagrindinė šių metų renginio tema – inovacijos ir technologijos, – pranešime spaudai cituojamas „Business Sweden“ vadovas Lietuvai, Lukas Danielevičius. – Ši tema atsispindės Apdovanojimų ceremonijos svečių pranešimuose ir įvairiose renginio detalėse.“

Į renginį atvyksta „Spotify“ vadovė inovacijoms Sofie Lindblom, pasidalinsianti, kaip vienoje iš inovatyviausių įmonių pasaulyje kuriama kultūra, leidžianti įmonei didžiuotis šiuo titulu. Pranešimą apdovanojimų ceremonijoje skaitys ir švedų žurnalistas, rašytojas bei futuristas Andreas Ekström. Jis pasidalins savo įžvalgomis, kokią įtaką visuomenei daro skaitmeninė revoliucija.

Nauji tikslai tvariam renginiui

Praėjusiais metais Švedijos verslo apdovanojimai tapo pirmuoju šalyje tvariu renginiu, atitinkančiu tarptautinio ISO 20121:2012 standarto reikalavimus. „Apdovanojimų ceremonija ir šiais metais bus organizuojama pagal tą patį standartą. Praėjusiais metais, vertindami įvykusį renginį, nusibrėžėme tobulėjimo gaires, kurias šiais metais sieksime įgyvendinti“, – teigia L. Danielevičius.

Pasak jo, lyginant su praėjusių metų renginiu, tarp išsikeltų aplinkosaugos tikslų yra 20 proc. sumažinti popieriaus naudojimą ir užtikrinti, kad 100 proc. sunaudoto popieriaus būtų perdirbta; 20 proc. sumažinti energijos suvartojimą, atsisakyti skintų gėlių bei perkamų dekoracijų, užtikrinti, kad 80 proc. užkandžių, kuriais bus vaišinami renginio svečiai, bus vegetariški ir vietinės kilmės, o 90 proc. vandens bus geriamasis stalo vanduo, ne buteliukuose. Kartu bus siekiama pozityvaus socialinio renginio poveikio bei gerojo valdymo tikslų.

2015 m. Apdovanojimų ceremonija sąlygojo 25,2 tonas anglies dvideginio emisijų. Norėdami atstatyti šio kiekio padarytą žalą aplinkai per metus, renginio organizatoriai ir partneriai praėjusį spalį Pirčiupių girininkijoje pasodino 5 050 medelių.

„Šiais metais eisime tuo pačiu keliu – organizuodami renginį sieksime kuo labiau sumažinti galimas emisijas, o neišvengiamai sukauptas – kompensuosime kartu su renginio partneriais sodindami medelius“, – sakė „Business Sweden“ vadovas Lietuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją