Mičigano universiteto Verslo mokyklos verslo administravimo profesorius C.K. Prahaladas šiame sąraše pirmauja antrą kartą iš eilės.

„C.K. Prahaladas padarė didžiulę įtaką verslo pasauliui, – pareiškime teigia Desas Dearlove, kuris dalyvavo sudarant šį sąrašą. – 1990 m. jis sukūrė terminą „svarbiausios kompetencijos“, o prieš kelerius metus publikuotoje knygoje „The Fortune at the Bottom of the Pyramid“ jis rašo apie verslo vaidmenį kovoje su skurdu pasaulyje.“

Sąrašą sudarė konsultavimo bendrovė „CrainerDearlove“, kuri apžvelgė 3500 žmonių iš viso pasaulio duomenis ir nustatė 100 svarbiausių verslo mąstytojų, po to pasikonsultavo su ekspertais ir sudarė penktąjį 50-ies įtakingiausių verslo teoretikų sąrašą.

Į 2009 m. sąrašą pirmą kartą įtraukti 9 teoretikai, įskaitant Nobelio premijos laureatą Muhammadą Yunusą, kuris yra „Grameen“ banko įkūrėjas ir knygos „Vargšų bankininkas“ („Banker to the Poor“) autorius. Jis atsidūrė šeštojoje sąrašo vietoje.

Į sąrašą šiais metais nepateko Scottas Adamsas, komiksų „Dilbert“ kūrėjas, ir buvęs Federalinių rezervų banko pirmininkas Alanas Greenspanas, kuris 2007 m. sąraše buvo trečiojoje vietoje.
Iš viso į šių metų sąrašą pateko tik 19 verslo teoretikų, įtrauktų į pirmąjį 50-tuką.

VietaAsmuo Veikla
1C.K. Prahaladas Mokslininkas
2Malcolmas Gladwellas Apžvalgininkas
3Paulas Krugmanas Mokslininkas
4Steve Jobsas Verslininkas
5W. Chan Kim&Renée MauborgneMokslininkai
6Muhammadas YunusEkonomistas
7Billas Gatesas Verslininkas
8Richardas Bransonas Verslininkas
9Philipas Kotleris Vadybos teoretikas, mokslininkas
10Gary Hamelas Konsultantas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją