Šiemet „Globalios Lietuvos apdovanojimuose“ buvo nominuoti 37 asmenys iš 10 šalių. Komisija priėmė sprendimą dėl septynių kategorijų nominantų ir laureatų.

Apdovanojimų ceremonijos metu taip pat paaiškės, kam atiteks Užsienio reikalų ministerijos inicijuotas apdovanojimas „Už viso gyvenimo nuopelnus” bei kas, populiariausio portalo Delfi.lt skaitytojų sprendimu, bus apdovanotas „Už Lietuvos garsinimą pasaulyje“.

Pasak Globalios Lietuvos apdovanojimų 2015 komisijos nario, IT ir telekomunikacijų bendrovės „Teo“ vadovo K. Šliužo, šiemet nominantų gretose vyrauja Lietuvos vardą garsinantys inovatoriai.

„Labai džiugu, jog šių metų nominantų sąraše turime daug inovatyvaus verslo atstovų, kurie į mūsų šalį pritraukia inovacijas ar savo sumanytomis itin sėkmingomis idėjomis garsina Lietuvos vardą pasaulyje." – šių metų nominantais džiaugėsi „Teo“ vadovas K. Šliužas.

Nominantus ir laureatus rinkusios komisijos nariais šiemet tapo Užsienio reikalų viceministras M. Bekešius, IT ir telekomunikacijų bendrovės „Teo“ vadovas K. Šliužas, visuomenės veikėjas A. Kaušpėdas, apdovanojimus organizuojančio profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders” valdybos narė D. Petkevičienė, o taip pat praėjusių metų apdovanojimų laureatai, JAV gyvenantys pernai metų laureatai verslininkė C. Pasky ir mokslininkas J. Žiburkus.

Šiais metais Globalios Lietuvos apdovanojimams 2015 nominuoti šie profesionalai:

Už investicijų pritraukimą į Lietuvą

Nominantai už investicijų pritraukimą

Už tarptautinių naujovių diegimą Lietuvoje

Už pasaulį užkariaujančią Lietuvišką idėją

Už užsienio lietuvių profesionalų telkimą

Už globalios patirties dalinimąsi su Lietuvos verslu

Už draugystę su Lietuva – Lietuvos Draugas

Už tarptautinę patirtį Lietuvos regionams – į Lietuvą grįžę ir verslus sukūrę lietuviai

Apdovanojimų laureatai bus atskleisti Globalios Lietuvos Apdovanojimų 2015 ceremonijos metu, gruodžio 29 d. 16 val tiesioginės transliacijos per LRT Kultūros kanalą metu. Visų nominuotojų tarptautinių profesionalų nuopelnai aprašyti renginio puslapyje www.gllawards.lt

„Globalios Lietuvos apdovanojimai” pagerbia su Lietuva save siejančius tarptautinius profesionalus, kurie savo talentu ir darbu atveria Lietuvai pasaulines galimybes ir perspektyvas. Apdovanojamais siekiama, kad svarūs globalių lietuvių nuopelnai būtų pastebėti, pripažinti ir įvertinti. Šiemet „Globalios Lietuvos apdovanojimuose“ buvo nominuoti 37 asmenys iš 10 šalių.

„Globalios Lietuvos apdovanojimus" organizuoja tarptautinių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“, telkiantis diasporos atstovus Lietuvos vardui garsinti, ekonominiam ir visuomeniniam šalies potencialui stiprinti bei globalioms galimybėms Lietuvai kurti. ,,Globalios Lietuvos apdovanojimus" globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau informacijos apie Globalios Lietuvos apdovanojimus 2015 rasite čia: www.gllawards.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)