Kaip teigia inspekcija, per 2013 m. 115 įmonių patikrinimų metu papildomai priskaičiuota beveik 26,8 mln. litų įvairių mokesčių.

„Įmonių, nesąžiningai vykdžiusių savo mokestines prievoles, viešinimas - tai dar viena priemonė, skatinanti mokesčių mokėtojus tinkamai vykdyti mokestines prievoles ir, saugant savo reputaciją, atsisakyti mokesčių vengimo“,- teigia VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas bei primena, kad VMI jau anksčiau pradėjo skelbti informaciją apie mokesčių mokėtojus, turinčius mokestinių nepriemokų.

„Tokios informacijos viešinimas svarbus viešojo intereso požiūriu, kadangi, tikimės, didins verslo atsakomybę prieš visuomenę. Taip pat tai ir pagalbos verslininkams, vertinantiems savo būsimus verslo partnerius ir siekiantiems sumažinti galimas grėsmes, tarp jų susijusias su mokestinėmis prievolėmis, dėl galimų nesąžiningų jų veiksmų priemonė. Pažymėtina, kad skelbiami duomenys bus nuolat atnaujinami“,- pasakoja A. Klerauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)