Kaip rašoma tarnybos pranešime spaudai, uždrausta gaminti maistą Klaipėdos valstybinės kolegijos kavinėje ir Šiaulių bendrovei „Bokesta“ priklausančioje viešojo maitinimo įmonėje, laikinai sustabdyta dviejų uostamiestyje įsikūrusių barų veikla.

Kavinė Klaipėdos valstybinėje kolegijoje (Bijūnų g. 10, Klaipėda), priklausanti UAB „Mėmelio turtas“ laikinai uždaryta, nes maistas joje buvo gaminamas antisanitarinėmis sąlygomis – patalpos neįrengtos, nevykdoma savikontrolė, žalia mėsa, kiaušiniai gamintojo pakuotėse laikomi kartu viename šaldytuve, visas gamybinis inventorius, skirtas žaliai ir gatavai produkcijai, laikomas kartu, neaišku, kur plaunamas.

Pasak pranešimo, uostamiesčio UAB „Vigroup“ (Jūros g. 5, Klaipėda) ir UAB „Danės vizija“ (Daržų g. 1, Klaipėda) barai laikinai negalės dirbti taip pat dėl prastos higienos būklės – neremontuotų patalpų, nusidėvėjusios ir prastai valomos įrangos ir kitų grubių pažeidimų.

Baruose visi alkoholiniai ir nealkoholiniai gėrimai buvo laikomi vitrinose uždarytoje gamintojų taroje, nupiltų, atidarytų butelių patikrinimo metu nebuvo rasta. Kainos priklijuotos tiesiai ant butelių ir nurodyta tik viso butelio kaina, meniu nebuvo. Ant baro laikomi įvairios talpos vienkartiniai plastiko indeliai.

Šiauliuose nuspręsta laikinai uždaryti UAB „Bokesta“ (Dvaro g. 69) priklausančią viešojo maitinimo įmonę, dėl nuolat pasikarojančių higienos ir produktų pažeidimų.

Kaip nurodoma pranešime, ir pastarojo patikrinimo metu įmonės patalpos buvo nešvarios, netvarkingos, gamybinis inventorius nešvarus, neatnaujintas, neužtikrinamas maisto produktų atsekamumas ir tinkamumo vartoti terminų kontrolė. Ši viešojo maitinimo įstaiga bus įtraukta į padidintos rizikos subjektų sąrašą, nes pažeidimai nustatomi ne pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)