Pirmuosius 300 kilogramų šių metų braškių derliaus prekybos tinklui „Iki“ pristatė ūkininkas Raimondas Beskė iš Tauragės. Prekybininkų teigimu, parduotuvių lentynose lietuvių pamėgtos uogos turėtų debiutuoti jau šiandien.

Tačiau lietuviškų uogų kaina bus įkandama toli gražu ne visiems pirkėjams. Kilogramas lietuviškų braškių kainuos - 7,78 euro. DELFI primena, kad lenkiškos braškės kainuoja apie 6 eurus už kilogramą.

Lygiai prieš metus įvairiose prekybos vietose kilogramas lietuviškų braškių kainavo iki 10 eurų.

Kaip teigia jau 18 metų braškes auginantis ūkininkas, ankstyvosios braškės būna ypač sveikos, nes jų dar nereikia saugoti nuo kenkėjų.

Nors daržuose gyventojų sodinamos braškės dar nėra subrandinusios uogų, R. Beskės teigimu, greičiau užauginti braškes šiltnamyje padėjo geri pavasario orai ir ypač saulėta gegužė.

„Viskas priklauso nuo šiltnamio technologijos, saulės šilumos ir šiltnamio sandarumo, kuris neleidžia šilumai išeiti, o tai padeda braškėms greičiau prinokti“, – pranešime spaudai sako ūkininkas. Jo manymu, vasara į Tauragės rajoną ateina greičiau nei į kitas Lietuvos vietas, todėl ir braškėmis jie mėgaujasi pirmieji.

Prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė atkreipia dėmesį, kad pirmosios lietuviškos braškės netrukus pasieks visus Lietuvos regionus.

„Pardavimų duomenys rodo, jog visoje Lietuvoje braškės turi savo lojalų pirkėją, kuris yra įpratęs mėgautis šiomis uogomis visą šiltąjį metų laiką ir skuba įsigyti uogų tik pasirodžius pirmajam braškių derliui“, – sako B. Čaikauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)