Prekybininkų teigimu, braškių kainos klausia ne vienas, bet kol kas jos perkamos vangiai – daugeliui pirkėjų uogų kaina atrodo per didelė.

„Iš viso atsivežiau 20 kilogramų braškių. Nors prekiauju nuo ankstyvo ryto, iki dabar pardaviau 13 kilogramų. Eilių tikrai nėra. Galbūt kaina žmones išgąsdina “, - kalbėjo turguje Jotvingių gatvėje braškes penktadienį pardavinėjusi alytiškė Marytė, apie 12 val. dar turėjusi septynis kilogramus uogų.

Pasak jos, pernai ir šiemet tokiu pačiu metu lenkiškų braškių kaina buvo panaši. Tačiau kai kurie pirkėjai tikino, kad praėjusiais metais uogas pirko pigiau.

„Aš prisimenu, kad gegužės pabaigoje braškes pirkau už 2,80 euro, o dabar jos kainuoja virš trijų eurų“, - teigė alytiškė Angelė.

Visgi braškių kaina išgąsdino ne visus. Pusė kilogramo braškių nusipirkęs Alfonsas teigė, kad reikia leisti turgaus prekeiviams užsidirbti.

„Aš jau geriau turguje perku, nei prekybos centruose. Žmonės vargsta, žemės darbus dirba. Ne, man ne brangu Aš pensininkas, neturiu kur daugiau pinigų dėti“, - juokėsi vyriškis.

Jotvingių gatvėje penktadienį braškės kainavo 3,50 euro, Jazminų turgavietėje – nuo 3 iki 3,50 euro. Čia buvo galima įsigyti ir graikiškų braškių, kainuojančių 3,60 euro.

Praėjusiais metais birželio 1 d. lenkiškų braškių kaina svyravo nuo 1,70-1,80 euro.

Lietuviškos braškės turėtų pasirodyti birželio viduryje.