Pabrango dvigubai

Skaičiuojama, jog kasmet į Jūros šventę atvyksta apie 500 tūkst. žmonių. Daugelis jų apsistoja pas giminaičius, tačiau kitiems reikia ieškoti nakvynės vietos viešbučiuose ar privačiame sektoriuje.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, uostamiesčio viešbučiuose, svečių namuose, jaunimo nakvynės namuose vienu metu gali apsistoti apie 3 tūkst. žmonių.

Kiek lankytojų gali priimti privatus sektorius, konkrečiai nežinoma, nes nemažai butų nuomotojų tai daro nelegaliai, todėl ir oficialios statistikos nėra.

„Prieš savaitę pati viešbučiuose ieškojau vietų, kur būtų galima apgyvendinti svečius, tai jų jau praktiškai nebebuvo.

Tikiu, kad šiandien kone visų viešbučių, svečių namų, jaunimo nakvynės namų užimtumas Jūros šventės dienomis yra 100 proc. Aišku, gal keli numeriai prieš šventę ir atsilaisvins, nes kas nors atšauks rezervaciją, tačiau išties reikės pavargti, kol pavyks rasti nakvynės vietą, jei jos nesate rezervavę prieš mėnesį ar dar anksčiau“, – teigė R. Savickienė.

Apgyvendinimo įstaigų svetainėje booking.com antradienį skelbta, jog 92 proc. viešbučių numerių, kuriuos galima rezervuoti per šią svetainę, liepos 29-31 dienomis yra užsakyti.

Svetainėje skelbiama, jog tik septyniuose viešbučiuose yra likę po vieną numerį. Nakvynė juose dviem paroms dviem asmenims kainuoja nuo 200 iki 384 eurų.

„Kaip bebūtų keista, šiemet kainos viešbučiuose, svečių namuose per Jūros šventę labai pakilo. Ankstesniais metais per Jūros šventę verslininkai už nakvynę imdavo gal keliais eurais daugiau, o dabar kainos yra dvigubai didesnės nei kitomis dienomis.

Pavyzdžiui, dvivietis viešbučio numeris, kuris įprastai parai kainuoja 70 eurų dviem žmonėms, šiemet per Jūros šventę jau kainuoja 140 eurų. Nakvynės kainos labai pakilo visuose apgyvendinimo įstaigose, to anksčiau tikrai nėra buvę“, – teigė R. Savickienė.

Ji tikino suprantanti verslininkų norą užsidirbti, nes ir pakėlus kainas, klientų netrūksta, tačiau esą tuomet verslininkai galėtų bent minimaliai prisidėti ir prie Jūros šventės organizavimo, nes tik dėl šios fiestos tris dienas Klaipėda yra sausakimša žmonių.

Siūlė dairytis į Gargždus ir Neringą

Paklausta, ką daryti žmonėms, kurie dar nėra rezervavęsi nakvynės vietos Jūros šventei, o į ją vis tiek ketina atvykti, R. Savickienė patarė pasidairyti privačiame sektoriuje.

„Mes patys ketvirtadienio vakarą apskambinsime visus viešbučius, svečių namus, rinksime informaciją apie laisvas vietas, kad turėtume, ką pasiūlyti žmonėms, kurie klausti patarimo ateis į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą. Su viešbučiais esame sutarę, kad jie operatyviai mums praneš, jei tik koks numeris atsilaisvins.

Žmonėms galiu patarti nakvynės pasidairyti aplink Klaipėdą, pavyzdžiui, Gargžduose ar Neringoje. Manau, jog kai Klaipėdos viešbučiai taip pakėlė kainas, jos tikrai nelabai skiriasi nuo tų, kurias reikia mokėti Neringos gyvenvietėse esančiuose viešbučiuose ar privačiuose apartamentuose“, – kalbėjo R. Savickienė.

Rezervavo prieš tris mėnesius

DELFI žurnalistai pabandė pasinaudoti jos patarimu nakvynės paieškoti privačiame sektoriuje. Skelbimų portale akį patraukė skelbimas, jog paromis išnuomojamas butas Sportininkų gatvėje, o kaina parai vienam asmeniui yra 25 eurai.

„Butas užimtas. Ar atsilaisvins iki Jūros šventės? Jūs turbūt juokaujate su tokiais klausimais“, – stebėjosi telefonu atsiliepęs vyras.

Žvejų gatvėje, Klaipėdos senamiestyje, nuomojamas 3 kambarių prabangus butas, kuriame gali apsistoti du žmonės. Kaina parai – 90 eurų. „Butas išnuomotas, o kalbant apie Jūros šventę, tai šis butas liepos pabaigai buvo rezervuotas dar prieš tris mėnesius“, – tvirtino atsiliepusi moteris.

Paprašyta patarimo, kaip rasti nakvynę, kad per Jūros šventę nereikėtų miegoti automobilyje, moteris ragino nenuleisti rankų, peržiūrėti visus skelbimų portalus ir skambinti visiems iš eilės.

Viename skelbimų buvo nurodyta, jog tolėliau nuo centro nuomojamas vieno kambario butas, kuriame gali apsistoti du žmonės. Kaina asmeniui – nuo 20 eurų.

„Šis butas išnuomotas, tačiau turiu kitą – dviejų kambarių. Dabar dar jį įrenginėjame, būsite pirmieji klientai. Para dviems asmenims kainuos 100 eurų. Ar spėsiu įrengti? Turėčiau spėti“, – šiokią tokią viltį, jog neteks miegoti automobilyje, suteikė butų nuomotojas, tačiau 100 proc. negalėjo garantuoti, kad šiame bute išties pavyks apsistoti.

R. Savickienė teigė, jog yra pastebėjusi tendenciją, kad dalis žmonių Klaipėdoje per Jūros šventę net nepasilieka nakvoti.

„Žinau iš asmeninės patirties, jog žmonės, kurie atvyksta, pavyzdžiui, iš Plungės, Telšių, nesvarbu, kad koncertas vėlai baigiasi, vis tiek važiuoja namo. Tai, kaip ir logiška, nes kelionė kainuoja daug pigiau nei nakvynės vieta, kurią dar ir labai sunku rasti“, – kalbėjo R. Savickienė.

Jūros šventė Klaipėdoje šiemet vyks liepos 29-31 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)