„Per pastaruosius 14 mėnesių Pasaulio bankas gerokai padidino paramą Ukrainai. Anksčiau per metus (šaliai) buvo skiriama 300-400 mln. JAV dolerių, tuo tarpu 2015-aisiais Ukrainai planuojama suteikti 2 mlrd. JAV dolerių“, – kalbėjo Q. Fanas.

Anot jo, be finansinės pagalbos Bankas „taip pat sukūrė pavyzdinį vykdomų reformų stebėsenos instrumentą – vadinamąjį verslo vykdymo lengvumo indeksą „Doing Business“. „Deja, mus mažai guodžia pastarojo tyrimo rezultatai: praėjusiais metais reitinge Ukraina užėmė vos 96-ąją vietą – jos rodikliai blogesni nei Baltarusijos, Moldovos ir Rusijos“, – pripažino pareigūnas.

Pasak Q. Fano, Ukraina turėtų sutelkti dėmesį ne tik į reitingo rodiklius, bet ir į bendrąjį šalies investicinį klimatą. „Investuotojams labai sudėtinga skirti lėšų ekonomikai, kai šalyje nėra makroekonominio stabilumo. Sunku laukti investuotojų, kai visur klesti korupcija; taip pat kai šie nėra tikri, ar investuojamos lėšos jau rytoj nebus atimtos. Būtina imtis visų būtinų veiksmų, kad būtų apsaugotos nuosavybės teisės“, – kalbėjo PB atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)