„Dėl pagrindinių socialinių rodiklių, kurie bus didinami, dėl pačių principų yra sutarta. Dabar finansų ministras su socialinių reikalų ministre atlieka skaičiavimus ir, kaip buvo kalbėta Politinėje taryboje, minimali alga galėtų didėti vienu etapu šių metų paskutinį ketvirtį ir kitas padidėjimas būtų 2015 metais", - „Žinių radijui" trečiadienį teigė Seimo vadovė.

Pasak jos, dar būtina įvertinti prognozes, kurias pateiks Finansų ministerija bei atlikti skaičiavimus, nes tokių veiksmų atlikti negalima, jei nebus surinktos pajamos į biudžetą.

„Minimalios algos padidinamas biudžetiniame sektoriuje tikrai reikalauja nemažai pinigų, nes gaunančiųjų virš tūkstančio litų atlyginimą biudžetiniame sektoriuje yra tikrai daug ir mes dar turime spręsti kitą problemą - kad nesuplokštintume atlyginimų, reiškia tas nuoseklus didėjimas turi išlikti", - sakė L. Graužinienė.

Seimo Pirmininkės teigimu, kitų metų Biudžeto įstatymo procesas vyksta nuo gegužės mėnesio ir preliminarūs skaičiai rodo, kad galimybė didinti kai kurias socialines išmokas ir minimalią algą bus.

ELTA primena, jog laikinai pareigas einantis Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius antradienį pristatydamas būsimus Ministrų Kabineto darbus Seime žadėjo, jog pensijos, socialinės išmokos ir valstybinio sektoriaus algos didės nuo kitų metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)