Susitikime Vilniaus prekybos ir pramonės rūmuose Valentinas Milaknis, ūkio ministras, tikino, kad Vyriausybė trokšta padėti verslininkams nusinerti skolų kilpą ir mano, kad dėl to būtina skolintis užsienio rinkose.

Tačiau klausimas, o kas grąžins skolas – pakibo ore. Ministrui labiau rūpėjo perspektyva – ar nauji valdžios žmonės tęs energetikos bei infrastruktūros reformas. Prisiminęs, kad pramonininkai ketina energetikos reformą atidėti dvejiems metams, p. Milaknis baiminosi dėl Lietuvos ateities.

Tuo tarpu šalia įsitaisiusiems konservatoriams ateitis problemų nekėlė. Valstybės konsultantas, Premjero patarėjas Kęstutis Masiulis savo partijoje problemų neįžvelgia. Labiausiai jis džiaugėsi dėl to, kad konservatorių programoje "įsipareigojimų saldo – nulinis".

Tuo tarpu Socialdemokratinės koalicijos programoje, anot jos atstovo Artūro Plokšto, akcentuojamos tiek naujos darbo vietos, kurios gali užtikrinti mokios paklausos augimą, tiek pajamų diferenciacijos mažinimas – konkretūs antimonopoliniai veiksmai, dabar stabdantys ūkio augimą.

Naujoji sąjunga labiau akcentavo vieną būsimos veiklos kryptį – naujų užsienio rinkų paiešką.

Liberalas Eugenijus Maldeikis ūkio augimą siejo su liberalų proteguojamu laipsnišku mokesčių mažinimu, visiškai atsisakant pelno mokesčio.

Pasak liberalų atstovo, dabar vien kelių šimtų milijonų litų įplaukų mokesčio į biudžetą administravimas kainuoja per 60 mln. Lt per metus. Vidaus rinkos augimą liberalai sieja taip pat ir su laipsnišku fizinių asmenų pajamų mokesčio mažinimu iki 24%.