Neoficialiomis žiniomis, nuo trečiadienio vakaro įmonei priklausančių sandėlių teritorijoje sulaikyti stovi apie penkiolika krovininių automobilių. Informaciją apie atliekamus ikiteisminio tyrimo veiksmus DELFI patvirtino policijos atstovai.

Įtariama, kad bendrovėje buvo klastojami buhalteriniai dokumentai. Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d., kuris numato, kad už netikro dokumento pagaminimą, dokumento suklastojimą ar panaudojimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Su ikiteisminiam tyrimui vadovaujančiu Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroru Valdu Uždanavičiumi susisiekti nepavyko.

Vilniuje Lentvario gatvėje registruota, tačiau Kirtimų gatvėje sandėlius valdanti „Fruteka“, „Sodros“ duomenimis, turi 50 darbuotojų. Jos direktorius – Edgaras Medutis į skambutį neatsiliepė, tačiau iš karto persiuntė žinutę „Esu paskaitoje“. Vis dėlto į tuoj pat nusiųstus klausimus jis nieko neatsakė.

Registrų centro duomenimis, vienintelis „Frutekos“ akcininkas – Aleksandr Michejev. Vilniaus teritorinės muitinės 2014 m. duomenimis, jo vadovauta bendrovė „Loritransa“ buvo tarp 3 daugiausia muitinės pažeidimų padariusių įmonių.

„Fruteka“ – sandėliavimo paslaugas teikianti bendrovė, dirbanti klientų ir jų krovinių labui. Mūsų profesionalumas ir atsakingumas leis sumažinti Jūsų organizacines ir eksploatavimo sąnaudas, o darbuotojų profesionalumas užtikrins krovinio saugumą ir aukštų priežiūros standartų palaikymą.

Jūsų krovinys, patekęs į „Fruteka“ rankas, bus perkrautas ir kruopščiai saugomas erdviuose ir moderniuose sandėliuose, o pageidaujant prekes rūšiuojame, markiruojame, bei suteikiame muitinės tarpininkavimo paslaugas, kas palengvins Jūsų naštą“, – taip įmonė prisistato savo interneto puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)