Inspektoriai patikros ėmėsi gavę pranešimą. Pranešėjo teigimu, bendrovės direktorė, siekdama sumažinti riziką būti nutvertai, „vokelius“ išmokėdavusi netikėtai, tam nebuvo pasirinkta konkreti mėnesio diena.

Rinkdami informaciją Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos (AVMI) darbuotojai apklausė bendrovėje dirbančius ir anksčiau atleistus darbuotojus. Jų teigimu, „vokeliai“ dalyti vienos iš parduotuvių patalpose, juos išmokėdavusi direktorė. Dėl buhalterinėje apskaitoje nustatyto neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo fakto surašytas protokolas ir medžiaga perduota į teismą.

„Šis atvejis patvirtina, kad Panevėžio regione mažmeninės prekybos įmonės, kalbant apie neapskaitomą darbo užmokestį, yra vienos rizikingiausių veiklos sričių. Mūsų vertinimu, didelė darbo užmokesčio mokėjimo „vokeliuose“ rizika taip pat būdinga autoremonto, statybų, paslaugų ir gamybos veikloms. Šiuo metu įvertinę turimus duomenis esame atsirinkę per keturis šimtus mokesčių mokėtojų iš minėtų verslo segmentų ir jiems skiriame ypatingą dėmesį“, - sako Panevėžio AVMI viršininkas Aldas Skvarnavičius.

Kaip nurodo inspekcija, šiuo metu ji didelį dėmesį skiria įmonėms, kuriose reikšminga darbuotojų dalis tariamai dirba ne pilną darbo dieną, atitinkamai jiems tariamai mokamas mažesnis už nustatytą minimalų darbo užmokestis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)