„Aš taip pat nukentėjau nuo „Kuponai“, kreipiausi į vartotojų teises, gavau atsakymą, dabar reikia išlaukti, kol jie susisieks su bendrove, nes jie geranoriškai gražinti pinigų už nepristatytą prekę nežada. Jau dabar žinau, kad man niekas neatlygins patirtų nuostolių, nebent pati kreipsiuosi į teismą. O kas ten? Ten vėl išlaidos, - rašė DELFI skaitytoja Agnė (vardas ir pavardė žinomi). - Tiesa, suma nėra didelė, bet visgi tai mano pinigai.“

Mergina rašė, kad bendrovės kuponai.lt tinklalapis veikia, jame matyti ir sąsajos su „Femina“ prekės ženklu. Į DELFI besikreipusi Agnė – ne vienintelė, kuri skundžiasi negavusi įsigytų prekių.

Tinklalapį kuponai.lt valdo įmonė „Kuponai“, o tinklalapį femina.lt - „Revipa“.

Registrų centro naujausiais 2014 m. vasario duomenimis, bendrovės „Kuponai“ akcininkais yra Marius Butauskas bei įmonės „Revipa“ ir „Tipro“. Atitinkamai „Revipa“ akcininku yra Kšištofas Zachaževskis, o įmonės „Tipro“ - Dovilė Ramoškaitė.

„Po euro įvedimo smuko įmonės pardavimai, dėl to susidūrėme su finansiniais sunkumais, - DELFI dėstė K. Zachaževskis. - Šiuo metu dėl prastos finansines būklės yra drastiškai stabdoma visa veikla, daromas vidinis auditas bei sprendžiama dėl tolimesnės įmonės strategijos. Artimiausiu metu pateiksime oficialią informaciją įmonės puslapyje kuponai.lt Visos užklausos artimiausiu metu bus pradėtos priimti el. paštu. Taip pat vyksta tyrimas dar dėl prieš (įmonės – DELFI) akcijų pirkimą dirbusių buhalterių aplaidumo bei savo pareigų neatlikimo.“

Kada nukentėjusiems pirkėjams, kurie pareiškė pretenzijų, bus pristatytos prekes ar grąžinti pinigai, K. Zachaževskis teigia kol kas atsakyti negalintis.

„Bendraujame tiek su Valstybine vartotojų teisių apsaugos tarnyba, tiek su kitomis institucijomis, teisininkais, kad tai kuo greičiau išspręstume“, - komentavo raštu „Kuponai“ akcininkas. 

K. Zachaževskis teigia, kad tinklalapiai femina.lt ir kuponai.lt – nesusiję. Nors iki vasario 4 d. vakaro femina.lt prie kontaktinės informacijos buvo nurodoma įmonė „Revipa“, vėliau ją pakeitė bendrovė „G ir Ko”.

Bendrovės „G ir Ko“ nurodyta veikla - virtuvės baldų gamyba. Rizikos vertinimo bendrovė „Creditinfo“ konstatuoja, kad įmonės vardu nėra registruota darbuotojų, o tai rodo, kad įmonė nevykdo realios veiklos, be to, nuo 2010 m.
įmonės finansinėse ataskaitoje – nulinės pardavimo pajamos.

„Bendrovė „Kuponai“ administruoja kuponai.lt puslapį, bendrovė „G ir Ko” administruoja femina.lt puslapį. Anksčiau „Kuponai“ naudojo šį puslapį kaip pardavimų kanalą, tačiau susidūrus su sunkumais nuspręsta nutraukti nuomos sutartį. Bendrovė „G ir Ko” per akcininkus, direktorių ar kitus asmenis nėra susijusi su „Kuponai“, - dėstė K. Zachaževskis.

Pasak jo, kuponai.lt teikė femina.lt reklamos paslaugas. Jis taip pat nurodo, kad M. Butauskas nėra įmones „Kuponai“ akcininkas nuo 2013 gruodžio, o likusiais akcininkais yra jo valdoma „Revipa“ ir „Tipro“.

Tiek „Revipa“, tiek „Kuponai“, „Creditinfo“ duomenimis, yra aukščiausios rizikos: tiek vertinant vėlavimo atsiskaityti, tiek bankroto tikimybes.

„Creditinfo“ duomenimis, „Revipa“ turi vieną nepadengtą įsiskolinimą, vidutinė įsiskolinimų trukmė siekia 126 d. Įregistruotų turto areštų įmonė neturi, tačiau ji yra atsakovu teisme. 

Bendrovės „Kuponai“ situacija prastesnė: įmonė turi 2 nepadengtus įsiskolinimus, vidutinė įsiskolinimų trukmė – 180 d. Įmonei yra įregistruotas turto areštas ir ji yra atsakovu 5 bylose.

Po straipsnio publikacijos į DELFI redakciją kreipėsi bendrovė „Femina Bona“, kuri teigia, kad nuo pat ryto susilaukė užklausų iš susirūpinusių klientų, tad nurodome, kad „Femina Bona“ ir tinklalapis femina.lt neturi jokių sąsajų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)