Lietuvoje parduodamas „Lietuvos draudimas”, Latvijoje - „Balta”, Estijoje - „Codan Forsikring”, Lenkijoje – „Link4 Towarzystwo Ubezpieczen Spolka Akcyjna”.

Kaip nurodo PZU, bendrovė 2012-2014 metų strategijoje užsibrėžė tikslą sukurti stiprų verslą už Lenkijos ribų. „RSA Insurance Group” verslo įsigijimas Lenkijoje ir Baltijos šalyse yra esminis žingsnis įgyvendinant šį užsibrėžtą tikslą.

„Džiaugiuosi, kad šiandien galime paskelbti apie dar vieną svarbų PZU strategijos įgyvendinimo žingsnį. Šis sandoris leidžia tapti lyderiais mūsų regione, - teigia PZU valdybos pirmininkas Andrzejus Klesykas. – Įsigytas turtas yra bendrovės, turinčios gerai veikiantį verslą augančiose rinkose su patraukliomis perspektyvomis. Be to, mums svarbu, kad įsigytos įmonės yra valstybėse, kurios prieš dešimtmetį tapo Europos Sąjungos šalimis. Nuo kitų metų visos trys Baltijos šalys jau priklausys eurozonai. Mums tai reiškia stabilumą ir galimybes prognozuoti.”

Bendra sandorio suma – 360 mln. eurų (1,24 mlrd. Lt), sandorį tikimasi užbaigti antrąjį šių metų ketvirtį.

RSA nurodo, kad gauti pinigai bus skiriami grupės kapitalo bazės stiprinimui.

„RSA Group“ generalinis direktorius Stephenas Hesteris sakė: „Sprendimas parduoti šias bendroves atitinka mūsų tikslą susitelkti ties grupės geografine plėtra į pagrindines rinkas Didžiojoje Britanijoje bei Airijoje, Skandinavijoje, Kanadoje ir Lotynų Amerikoje. Tai geras sandėris mūsų akcininkams, klientams bei darbuotojams“.

Baltijos šalyse PZU grupė vykdo draudimo verslą per dvi Lietuvoje registruotas bendroves – „PZU Lietuva” ir „PZU Lietuva gyvybės draudimas”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)