Tai BNS patvirtino departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė. Departamentas pirmadienį paprašė nedelsiant pateikti informaciją apie visus įsipareigojimus turistams ir bendradarbiauti, sprendžiant visus klausimus.

„Pažymėjimo galiojimas panaikintas, vadovaujantis „Voyage-Voyage“ prašymu ir pranešus apie tai, kad įmonė negali vykdyti prisiimtų finansinių įsipareigojimų“, - teigiama pranešime.

D. Tolušis: „Voyage-Voyage“ inicijuojamas bankrotas

„Voyage-Voyage“ savininkas verslininkas Darius Tolušis teigia, kad bendrovės veiklą galėjo sužlugdyti Turizmo departamentas. Jis patvirtino, kad kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

D.Tolušis pirmadienį BNS teigė neatmetantis galimybės apskųsti Turizmo departamentą dėl įmonės veiklos sužlugdymo.

„Mes kreipėmės į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo įmonei dar praėjusį penktadienį, prieš tai, kai paprašėme Valstybinio turizmo departamento panaikinti veiklos pažymėjimą. Neatmetu, kad į instancijas kreipsimės dėl to, kad įmonės veiklą galėjo sužlugdyti Turizmo departamentas, kuriam informaciją perdavė vyriausioji finansininkė, nors tai galėjo padaryti tik įmonės vadovas“, - BNS sakė D.Tolušis.

D.Tolušio teigimu, dabar su šia darbuotoja bendrauja jo teisininkai.

BNS žiniomis, balandžio pradžioje „Voyage-Voyage“ darbuotoja informavo departamentą, kad įmonė nebegali vykdyti įsipareigojimų klientams, nes įmonės vadovai ir akcininkai galėjo iššvaistyti lėšas.

„Voyage-Voyage“ veiklą tirs prokurorai. D.Tolušis inicijavo vidinį įmonės veiklos auditą, kuris turėtų atsakyti, kodėl pablogėjo įmonės finansinė situacija.

Departamentas turistų pretenzijas dėl nuostolių priims iki liepos 3 dienos. Iki šiol gautos 38 pretenzijos, prašant atlyginti 91,16 tūkst. eurų žalos - ši suma beveik lygi 91,37 tūkst. eurų „Voyage-Voyage“ draudimo sumai. Turizmo departamento teigimu, turistų prašymų pagrįstumas bus dar vertinamas.

Balandžio pradžioje departamentas dėl lėšų iššvaistymo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. D.Tolušis inicijavo vidinį įmonės veiklos auditą, kuris turėtų atsakyti, kodėl pablogėjo įmonės finansinė situacija.

D.Tolušis nuo kovo 26 dienos vadovavo „Voyage-Voyage“. Anksčiau bendrovei vadovavo Ingrida Navickaitė, o nuo sausio 26 dienos - Lina Simutienė.

Pernai žlugo du išvykstamųjų kelionių organizatoriai - „Go Planet Travel“ ir „Fresh Travel“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)