Uždrausti prekybą alkoholiu nuo 24 iki 9 val. savo programoje pasiūlė per rinkimus daugiausia vietų kurorto taryboje iškovojusi Tėvynės sąjunga.

Anot būsimo miesto mero Šarūno Vaitkaus, dabar daugeliui Palanga asocijuojasi su alaus "bambaliais", kad jaunimas čia atvažiuoja girtuokliauti.
Siekiama, kad būtų uždarytos J.Basanavičiaus gatvėje visą parą veikiančios alkoholinių gėrimų parduotuvės, virtusios neva kavinėmis.

Tokių girdyklų kurorto širdyje yra penkios ar šešios.


"Dėl jų veiklos vasarą iki pat ryto J.Basanavičiaus gatvėje būna karo stovis. Alkoholio pergėręs jaunimas baugina žmones, niokoja turtą", – tvirtino politikas.
Alkoholiu po 24 val. nebūtų galima prekiauti ne tik tose parduotuvėse-kavinėse, bet ir baruose, restoranuose, viešbučiuose, naktiniuose klubuose.

Š.Vaitkus aiškino, jog uždaryti problemas keliančias įstaigas nėra galimybių. Būtų pažeistos konkurencijos sąlygos.

"Nematau problemų dėl tokio draudimo. Normalus žmogus gali iš anksto užsisakyti butelį ar du ir gerti iki paryčių. Nebeliks migracijos. Žmogus bus priverstas sėdėti toje pačioje kavinėje", – pabrėžė politikas.

Š.Vaitkus tvirtino, jog šį sezoną draudimas dar nebus įgyvendintas. Kol kas vyksta diskusijos. Pasak jo, bus stebima, kaip reaguos verslininkai, kiti politikai ir gyventojai.
"Galima prekybą uždrausti ne nuo 24 val., o 1 val. Čia yra diskusija. Vietos verslininkams toks sprendimas turėtų būti naudingas. Jie turi išsilaikyti visus metus, o čia atvažiuoja verslininkai iš kitur, atidaro naktines parduotuves dviem mėnesiams. Tai kenkia vietos verslui", – teigė politikas.
Anot būsimo mero, siekiama, kad Palanga būtų solidesnis kurortas, žmonės jame jaustųsi saugūs.
Įvaizdis: naujai išrinktos Palangos valdžios atstovai siekia, kad kurortas neasocijuotųsi su nesibaigiančiu alaus gėrimu.

Gintaras Sičiūnas, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas:

Šimtu procentų pasisakome prieš alkoholio prekybos draudimą nuo 24 iki 9 val. Įgyvendinti šią tvarką norima dėl kelių iškreiptų naktinių klubų ir visą parą dirbančių alkoholio parduotuvių. Tai daugiau valdžios, o ne šių įstaigų savininkų problema. Galima dirbti gražiai ir visą parą veikiančiose parduotuvėse ar naktiniuose klubuose. Draudimas yra pats blogiausias dalykas.

Didiesiems politikams reikėtų apsilankyti pas psichologą. Jis paaiškins, kad ką nors uždraudus, visada elgiamasi priešingai. Esame tarptautinis kurortas. Tad naktinis gyvenimas čia privalomas. Vasarą juk niekas neina miegoti 23 val. Poilsiautojams ir jaunimui reikia pramogų. Jei bus priimtas toks sprendimas, čia niekas nevažiuos. Koncertų nėra, pasilinksminimo vietų – taip pat, dar alkoholis uždraustas. Tai užsidarykime visi, atsisėskime ir būkime tikra močiučių Palanga.

Miesto valdžia vėl galės klykti, kad nesurenka biudžeto. Karštų taškų, dėl kurių priimamas sprendimas, nėra daug. Juose galėtų budėti po policijos pareigūną, kad prižiūrėtų tvarką. Miesto valdžia tokiam tikslui galėtų nepagailėti ir 100 tūkst. litų. Ne tokios sumos išleidžiamos abejotiniems projektams. Uždraudus prekybą, savo verslą pradėtų "bobutės". Tai būtų absoliutus žudymas. Naktinėje parduotuvėje alkoholio įsigiję asmenys bent žino, kad nemirs patvoryje.