Neteisėtą veiką vykdžiusio mažeikiškio verslininko (gimęs 1964 m.) atžvilgiu Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje vykdomas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 1992 str. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis) ir LR BK 202 str. (Neteisėtas vertimasis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla).

Pareigūnams apsilankius individualia veikla besiverčiančio mažeikiškio darbovietėje, kur užsiimama dujų įrangos montavimu bei remonto darbais, paaiškėjo, kad čia pat įrengtose patalpose vyksta ir nelegali prekyba – vienas po kito į kiemą įvažiuojantys automobiliai išrieda pilnais dujų bakais.

Rastoje kuro talpykloje aptikta apie 2000 litro dujų, kurias pirkėjai įsipildavo identiškais, degalų kolonėlėse esančiais dujų pripildymo pistoletais.

Nelegalių degalų kaina rinkoje siekia apie 1000 eurų. Pareigūnai aiškinasi, kokį laiką veikė nelegali degalinė ir kiek „perplauta“ pinigų už akcizines prekes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)