Planuojama, kad valanda automobilio stovėjimo kainuos 30 euro centų, mokestis galiotų vasaros sezono metu - nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. nuo 8 val. iki 20 val. visomis savaitės dienomis.

Tiesa, kol kas nežinoma, ar jau šiemet vairuotojams teks mokėti už automobilio statymą.

DELFI primena, kad Karkliškiai Klaipėdos rajono savivaldybei jau prieš kelerius metus buvo pasiūlę dvi alternatyvas, kaip vasarą reguliuoti automobilių srautus Karklėje. Viena jų – apmokestinti įvažiavimą į gyvenvietę, kita – apmokestinti automobilių stovėjimą.

DELFI jau anksčiau rašė, kad Karklės bendruomenę siūlyti apmokestinti įvažiavimą įkvėpė ir Neringos sprendimas dvigubai – iki 20 eurų – padidinti ekologinį mokestį automobiliams.

Kai kurie Karklės bendruomenės nariai apskritai siūlė numatyti 5 eurų įvažiavimo į kaimelį mokestį, tačiau jam kol kas nėra pritarta.

„Visi taip daro, skriaudžia žmones, kodėl mes turime atsilikti. Mus ypač papiktino tai, kad įvažiavimas į Neringą šią vasarą kainuos 20, o nebe 10 eurų, Palanga pasididino pagalvės mokestį, o nuo kitų metų planuoja įvesti įvažiavimo mokestį. Klaipėda apmokestino automobilių stovėjimą Smiltynėje. Tas mūsų noras įvesti įvažiavimo mokestį į Karklę yra viena iš protesto formų. Taip galime parodyti, kad visas Lietuvos pajūris bus apmokestintas. Gal tada ir kitos pajūrio savivaldybės ims daryti poilsiautojams palankias išvadas“, – anksčiau kalbėjo Naujosios Karklės bendruomenės pirmininkas Leonardas Jankauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)