Pasak jo, nevalstybiniame sektoriuje dirba tik apie 200–250 tūkst. šalies gyventojų, kurie moka mokesčius. Tuo pat metu Lietuvoje esama apie 270 tūkst. neįgaliųjų, kuriems valstybė moka pašalpą ir skiria paramą. Dar apie milijonas pensininkų ir apie milijonas jaunimo iki 20 metų.

Nelegalaus darbo mastas esantis itin didelis – gali būti, kad kone trečdalis verslo yra nelegalus. Pasak V. Majausko, jei jis būtų pažabotas, nekiltų klausimų, kaip surinkti į biudžetą tiek pinigų, kiek planuota, kaip išspręsti „Sodros“ deficito problemas.

„Tai yra labai blogas skaičius. Tiesiog reikia tragiškai rėkti visiems ir aiškinti: žmonės, mokėkime mokesčius visi solidariai ir tada Lietuva bus normali šalis“, – sakė V. Majauskas.

Verslininkų kalbas, kad sumokėję visus mokesčius jie neišgyvens, V. Majauskas vertina kaip ne visuomet teisingas.

„Manyčiau, kad yra nemažai ir melo, yra nemažai galimybių iškreipti ekonomiką. Kai kurie darbdaviai nuėjo į bėdavojimąsi, graudenimą apie savo padėtį. Kita vertus, per daug gera valdžia buvo, kada visi pasitraukė į pašalpų gavimo sistemą. Reikia rimtai imtis šio klausimo“, – sakė V. Majauskas.

Vyriausybė šį trečiadienį rengiasi svarstyti nelegalaus darbo draudimo įstatymą.