„Esame garantuoti, kad visų likusių kelionių lėktuvai bus užpildyti beveik 100 proc. Tokių išankstinio pardavimo rezultatų senokai neturėjome, o tai reiškia vieną – rinka bunda. Be to, pastebime, kad šį vasaros sezoną mūsų klientai vėl renkasi brangesnes keliones“, - sakė „Tez tour“ Lietuvoje Pardavimų skyriaus vadovė Rasa Lileikytė.

Lyginant šių metų vasaros sezono pabaigos laikotarpį su praėjusiais metais, vidutinė turistinės kelionės kaina išaugo 21 proc. - nuo 1650 iki 2000 litų. Poilsiautojai, besirenkantys vasaros keliones, išlaiko šių metų tendenciją – ieško kokybiškesnių, didesnį poilsio komfortą užtikrinti gebančių viešbučių. Vertinant statistinius duomenis, 4-5 žvaigždučių viešbučiai sudaro net 95 proc. Pastebima, kad didžioji dalis turistų viešbučius užsako su maitinimo sistema „viskas įskaičiuota“ ar net „ultra viskas įskaičiuota“.

Šiuo metu į tarp lietuvių populiariausią Turkijos Antalijos regioną jau yra parduota daugiau kaip 73 proc. vasaros sezono kelionių. Į Egiptą – 47 proc., Graikijos Kretos salą – 72 proc. visų šio sezono kelionių.

Turizmo rinkos atsigavimą patvirtina ir tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez tour“ žiemos sezono pardavimai. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė sezono naujovė – slidinėjimas Austrijoje bei poilsis Tailande.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją