„Aš sakyčiau, mes truputį iškreipiame santykį, čia pirmiausia yra problema viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo, o visa kita tai yra tik pasekmės“, – sakė V. Vasiliauskas žurnalistams Vyriausybėje.

Pasak Lietuvos banko vadovo, lizingo praktika Lietuvoje yra paplitusi, bet paprastai tuo užsiima finansines paslaugas teikiančios įmonės.

Vitas Vasiliauskas

„Bet, be abejo, tai nėra draudžiama ir bet kam kitam. Klausimas, ar tai yra verslas, ar atsitiktiniai sandoriai. Jeigu tai yra verslas, ir nepapuola į įstatymo išimtis, tada tai yra Vartojimo kredito įstatymo reguliavimo sritis, ir tada, be abejo, mes jau turime klausimų.

Nes pirmiausia reikia laikytis pagrindinės taisyklės, kad turi įvertinti kliento kreditingumą, tai yra galimybes sugrąžinti, į tai yra nukreiptas Vartojimo kredito įstatymas“, – sakė V. Vasiliauskas.

Automobilių išperkamosios nuomos klausimų problematika iškilo po to, kai paaiškėjo, kad Gretos Kildišienės mama iš parlamento besitraukiančios moters naudotą automobilį „Range Rover“ nuomojosi iš „Agrokoncerno“, kurio akcininkas yra valstiečių ir žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis. Lietuvos bankas aiškinasi, ar tai buvo atsitiktinis sandoris, ar įprastinė įmonės veikla, kuomet įmonei turėtų būti taikomi Vartojimo kredito įstatymo reikalavimai.

Po to žiniasklaidoje taip pat paviešinta istorija, kad buvęs premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius nuomojosi automobilį „Audi Q7“ iš įmonės „Alvera“.