Jau antrus metus iš eilės Luanda įsitaiso sąrašo, parengto pagal „Mercer“ atliekamos pragyvenimo išlaidų apklausos rezultatus, viršūnėje. Antroje sąrašo vietoje pagal pragyvenimo išlaidas atsidūrė Tokijas, o trečioje – Čado respublikoje esantis Ndžamenos miestas.

Brangiausių pasaulio miestų atvykėliams sąrašo dešimtuko naujokai – Singapūras, kuriam šiemet atiteko 8-ji vieta, ir Brazilijos miestas San Paulas, kuris iš 21-os vietos pakilo į garbingą 10-ą.

Apklausos metu vertinamos pragyvenimo išlaidos 214-oje pasaulio miestų – lyginamos maisto produktų kainos, būtinosios išlaidos komunalinėms paslaugoms bei būstui, transportui ir drabužiams.

Palyginimų atskirties tašku laikomas Niujorkas, o valiutos svyravimai fiksuojami JAV dolerio atžvilgiu.

„Mercer“ atstovai teigia, kad sąraše aukštyn užtikrintai kopia Brazilijos miestai, nes šalies nacionalinė valiuta stiprėja JAV dolerio atžvilgiu.

Brazilijos Rio de Žaneiro miestas šiais metais pakilo per 17 pozicijų ir atsidūrė 12-oje vietoje. Brazilijos miestas taip pat šoktelėjo per 37 pozicijas ir patogiai įsitaisė 33-oje brangiausių pasaulio miestų emigrantams sąrašo vietoje.

Apklausą atlikę specialistai pripažįsta, kad pragyvenimo išlaidos visoje Europoje „išlieka pakankamai stabilios“, didelių kainų šuolių neužfiksuota.

Pats brangiausias Europos miestas – Maskva. Bendrame sąraše Rusijos sostinei atiteko 4-oji vieta. Šia pozicija Maskva okupavusi jau antrus metus iš eilės. Ciurichas šiais metais pakilo per vieną poziciją ir yra 7-as.

Pateikiame brangiausių pasaulio miestų emigrantams penketuką:

1. Luanda, Angola
2. Tokijas, Japonija
3. Ndžamena, Čadas
4. Maskva, Rusija
5. Ženeva, Šveicarija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją