"Pasaulinė praktika rodo, kad tokiais atvejais lyderis ir lieka lyderiu, o rinkos dalis atimama iš antrojo operatoriaus. Taigi prognozuojame, kad naujos mobiliojo ryšio kompanijos veiklą Lietuvoje skaudžiausiai pajus "Bitė GSM", - sakė "Omnitel" valdybos garbės pirmininkas ir konsultantas Viktoras Gediminas Gruodis. Jis prasitarė, kad kitais metais "Omnitel" numato vidutiniškai atpiginti pokalbių mobiliaisiais telefonais kainas maždaug penktadaliu.

Siekdamas daugiau laiko skirti Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantiems savo šeimos nariams, V.G.Gruodis neseniai pasitraukė iš "Omnitel" prezidento pareigų.

"Omnitel" viceprezidento Šarūno Kliokio duomenimis, šiuo metu minėta bendrovė turi per 280 tūkst. GSM ryšio abonentų - tai sudaro apie 60 proc. Lietuvos mobiliojo GSM ryšio rinkos. Š.Kliokis spėja, kad šiemet mobiliojo ryšio rinka Lietuvoje išaugo 12 proc. Ši bendrovė yra sudariusi 125 tarptinklinio ryšio sutartis su operatoriais, veikiančiais 65 pasaulio valstybėse. Šios bendrovės ryšys - ne tik vienas plačiausių Lietuvoje, bet ir vienas geriausių Europoje. Aukštą jo kokybę užtikrina 360 bazinių stočių visoje šalyje, 3 komutacinės stotys didžiausiuose miestuose, 5 miestuose veikiantis DCS ryšio tinklas. "Omnitel" tvirtina, kad jai priklauso apie 50 proc. šalies komercinio interneto rinkos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją