Gyventojai skundžiasi, kad sunkiasvorės transporto priemonės apgadina kieme stovinčius automobilius ir kelia nepakeliamą triukšmą.

„Jie savavališkai pasidarę rampą iš mūsų kiemo pusės iškrauna prekes, nes kartą yra apgadinę ir apspardę transporto priemones, už kurių sugadinimą tenka susimokėti patiems“, - teigė Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos pagalbos paprašę gyventojai.

Prekių iškrovimui skirta rampa yra įrengta vidiniame kieme.

Daugiabučio gyventojai skundėsi, kad norint išvažiuoti iš kiemo, jiems tenka laukti apie pusvalandį, o parodę nepasitenkinimą jie būna iškoneveikti necenzūriniais žodžiais ir sulaukia grasinimų pradurti padangas.

„Krovininiai automobiliai įvažiuoja kirsdami žalią veją ir yra apgadinę prie namo esančią tvorelę. Nesaugu mūsų vaikams ir mums patiems.

utai, kurių langai yra į prekių išsikrovimo vietą, negali pakęsti krovininių automobilių išmetamo kuro kvapo ir keliamo triukšmo“, - Saugaus eismo komisijai savo bėdas išsakė Jaunimo gatvės 76 daugiabučio gyventojai.

Jie vylėsi, kad Saugaus eismo komisijos sprendimu prie įvažiavimo į daugiabučio kiemą bus pastatytas krovininių automobilių eismą draudžiantis ženklas.

Tačiau, kaip teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Kęstutis Žuromskas, ženklo statyti neketinama.

„Į parduotuvę atvežamos ir sunkios prekės. Niekas jų taip paprastai nenuneš, reikia privažiuoti. Kalbėjau su parduotuvės savininku, pasiūliau jam pasikalbėti su gyventojais ir ieškoti kompromiso.

Gal jis galėtų įrengti papildomas kelias vietas gyventojų automobiliams statyti , taip būtų daugiau vietos, krovininiai automobiliai galėtų lengviau pravažiuoti“, - kalbėjo K. Žuromskas, besitikintis, kad parduotuvės savininkas su gyventojais ras abiem pusėms tinkantį sprendimą.