Sprendimas didinti MMA priimtas atsižvelgiant į gerėjančią šalies ekonominę situaciją ir gavus Trišalės tarybos, kurią sudaro profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai, pritarimą, rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

350 eurų minimalioji mėnesinė alga būtų taikoma daugiau kaip 60 tūkst. biudžetinių įstaigų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, tarnybinių atlyginimų padidinimui. Privačiame sektoriuje šis padidinimas paliestų apie 240 tūkst. darbuotojų.

„Tolesnis MMA didinimas išlieka vienu iš koalicijos tikslų, tačiau vėliau, kaip ir dabar, pirmiausia bus atsižvelgiama į šalies finansinę padėtį ir ekonomikos augimą, taip pat smulkiojo ir vidutinio verslo bei Trišalės tarybos pastabas“, – kalbėdamas apie planus nuo 2016 metų liepos mėnesio dar kartą kilstelti MMA sako Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.

Pastarąjį kartą MMA iki 325 eurų buvo padidinta liepą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lapkritį teigė, kad minimali mėnesio alga (MMA) turi didėti, tačiau šis augimas turėtų pagrįstas ekonominėmis priežastimis, o ne politikų įgeidžiais.

„Iš principo minimali alga turi didėti, ji turi būti surišta arba su vidutiniu darbo užmokesčiu, arba dar su kitais ekonominiais rodikliais. Taip pat reikia atsižvelgti į infliacijos situaciją, tai natūralu, visose šalyse tai yra. Bet jeigu tai yra staigūs šuoliai, kaip dabar viena iš valdančiųjų daugumos partijų siūlo, tai bus tiesiogiai didžiulis spaudimas smulkiajam verslui, iki bankroto galimybės (...) Manyčiau, kad priešrinkiminės kalbos ir priešrinkiminiai pažadai visi turi būti labai rimtai pasverti“, - kalbėjo prezidentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (405)