Rudens pradžioje daugelyje Europos valstybių vyks rinkimai ir biudžeto tvirtinimas, šie svarbūs įvykiai kartu ar atskirtai gali sukelti didžiulę finansinę krizę. Be to, dauguma istorinių krizių prasidėdavo būtent šį mėnesį.

Rugsėjį Europos centrinio banko, Tarptautinio valiutos fondo ir Europos Komisijos atstovai Atėnuose (Graikija) spręs klausimą dėl eilinės finansinės paramos Graikijai teikimo. Neigiamas atsakymas reikštų Graikijai tikrą bankrotą ir išėjimą iš euro zonos. Tiesa, „RGE Monitor“ specialistai įsitikinę, kad taip veikiausiai nenutiks.

Nerimą kelią Portugalijos vyriausybės vertybinių popierių pelningumas. „RGE Monitor“ mano, kad Portugalija nepajėgs įvykdyti savo finansinių įsipareigojimų ir prašys pagalbos iš Europos Sąjungos.

Ispanijoje rugsėjį turi būti paviešinta ataskaita apie šalies finansų sektoriaus būklę. Pagal jos rezultatus bus sprendžiama, kiek skolintis iš Europos finansinio stabilumo fondo EFSF. Paskolos reikės Ispanijos bankininkystės sistemai.

Italijoje rudenį prasideda rinkiminė kampanija į parlamentą. Politinė padėtis šalyje tiek neapibrėžta, kad iš būsimų rinkimų galima visko tikėtis, mano „RGE Monitor“ atstovai.

Rugsėjo viduryje Konstitucinis Teismas peržiūrės liepą ES aukščiausiojo lygio susitikime priimtų sprendimų teisėtumą. Gali būti anuliuota ESFS ir Europos stabilumo mechanizmo teisė tiesiogiai išpirkti probleminių šalių vertybinių vertybinius popierius.

Prancūzijos laukia biudžeto 2013 metams tvirtinimas, kuris bet kokiu atveju sukels gyventojų nepasitenkinimą.

Po visuotinių rinkimų Nyderlanduose valdančioji partija gali netekti dalies vietų parlamente, jų vietas gali užimti euroskeptikai, kurie nepritars probleminių euro zonos šalių finansiniam rėmimui.

Na o rugsėjį Europos valdžios atstovai pateiks projektą, kaip paversti Europos centrinį banką į vieną fiskalinę banko instituciją. Ši programa dar ne iki galo sukurta, be to, planą tikrai gali atmesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)