Naujienų agentūros ELTA užsakymu spalio 25-lapkričio 4 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, 2016 metų spalį dešimtadalis, arba 11 proc., apklaustų Lietuvos gyventojų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią, palyginti su buvusia prieš du mėnesius.

Pusė, arba 52 proc., respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu nepasikeitė, o trečdalis (35 proc.) atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pablogėjo. Šiuo klausimu nuomonės neturėjo 2 proc. respondentų.

Per paskutinį mėnesį gyventojų nuomonė šiuo klausimu kiek pagerėjo – 4 procentiniais punktais sumažėjo respondentų, nurodžiusių apie šeimos finansinės padėties blogėjimą. Lyginant su gyventojų vertinimais prieš metus (2015 metų spalį), manančių, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu blogėja, sumažėjo 5 procentiniais punktais.

Kad šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius pablogėjo, dažniau nurodė vyresni kaip 50 metų žmonės (47 proc.), gyvenantys kaime ir mažesniuose miestuose (39 proc.), respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu (43 proc.) bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį – iki 600 eurų (47 proc.), pensininkai (50 proc.), bedarbiai ir namų šeimininkės (52 proc.), kairiųjų politinių pažiūrų žmonės (46 proc.).

Kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius kelis mėnesius pagerėjo, dažniau nurodė jaunimas iki 30 metų, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų politinių pažiūrų žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)