Pirmąjį pigiausių šalių penketuką, sudarytą pagal Vartotojų kainų indeksą (VKI), sudaro Azijos ir Šiaurės Afrikos valstybės: Indija, Nepalas, Pakistanas, Tunisas ir Alžyras, rašo independent.co.uk.

Tuo tarpu penkios šalys, galinčios labiausiai patuštinti jūsų banko sąskaitą, kai mokėsite už būtiniausias prekes ir paslaugas, yra Šveicarija, Norvegija, Venesuela, Islandija ir Danija.

Sudarant šiuos infografikus, buvo atsižvelgiama į maisto kainas prekybos centruose ir restoranuose, taip pat transporto ir komunalinių paslaugų kainas.

Tačiau į infografikus, kurie iš pradžių pasirodė išeivių tinklalapyje „MoveHub“, neįtrauktos gyvenamųjų būstų, drabužių ir švietimo kainos.

Maisto kainos buvo vertinamos pagal mėsos, duonos, kiaušinių, ryžių, vaisių, daržovių ir alkoholinių gėrimų kainas. Transporto kainos buvo lyginamos pagal vienpusių bilietų ir mėnesinių bilietų kainas, taksi įkainius, benzino kainą ir automobilių – „Volkswagen Golf“ – vertę.

Komunalinių paslaugų vertę sudarė elektros, šildymo, vandens ir interneto kainos, kurias galima aptikti pasaulio kainų duomenų bazėje „Numbeo“.

Jei šalies VTI yra lygus 70, tai reiškia, kad gyventi joje yra 30 proc. pigiau negu Niujorke. Kita vertus, jei šalies VTI yra 120, tai reiškia, kad gyventi joje yra 20 proc. brangiau.

Taupantieji, norintys persikelti į žemyninę Europą, turėtų žvalgytis į tokias rytines valstybes kaip Moldova, Makedonija, Gruzija, Lenkija, Čekija ir Bulgarija.

Egiptas, Marokas, Kolumbija ir Filipinai taip pat yra vienos pigiausių valstybių.

Didžiuliai Vidurio ir Vakarų Afrikos plotai nepateko į palyginimą dėl duomenų stokos. Valstybių įvertinimus, įskaitant ir nuomos kainas, galima rasti „Numbeo“ tinklalapyje.

An interesting map from MoveHub reveals living costs around the world.

Global Living Costs Map

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)