Pagal projektą, pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą alkoholinių gėrimų pardavėjai turėtų teisę tik kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų.

Šį projektą inicijuoja Seimo socialdemokratai Bronius Bradauskas, Andrius Palionis ir Gintautas Mikolaitis, daugelyje parduotuvių nuo rugsėjo pradėjus reikalauti dokumento iš visų alkoholio pirkėjų.

Iniciatoriai tvirtina, kad didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą, pagal kurį asmens dokumento reikalaujama iš visų alkoholį perkančių asmenų, „kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas“.

Antradienį tvirtinant Seimo posėdžių darbotvarkę buvo nuspręsta, kad klausimas perkeliamas į trečiadienį. To paprašė vienas projekto iniciatorių socialdemokratas Bronius Bradauskas, argumentuodamas, kad projektui pateikimui numatytu laiku, antradienio vakarą, turi susitikimą Kaišiadoryse.

Nuo rugsėjo 2-osios prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa"“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvėse galioja nauja alkoholio pardavimo tvarka, kad norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nėra renkami, pakanka kasininkams tik parodyti dokumentą su gimimo data.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1123)