VŽ pastebėjo, kad, naudojantis tarpininkų paslaugomis, dažnai tenka mokėti net 70% brangiau nei juos užsisakant tiesiai leidyklose. Lietuvos platintojai sutinka, kad tai pigesnis būdas, tačiau tuomet leidinys gali atkeliauti vėluodamas kelias dienas.

UAB "Reda Press" (RP) ir "Impress Teva" (IT) tvirtina, jog verslininkai sudaro didžiąją dalį jų prenumertorių. Dabar kitiems metams prenumeratą renkančios bendrovės pastebi, kad populiariausių verslo leidinių, tokių, kaip "Financial Times", skaitytojų Lietuvoje daugėja – jų užsakoma iki kelių šimtų egzempliorių.

Tačiau naudodamiesi tarpininkų paslaugomis už daugumą leidinių skaitytojai moka apie 70% brangiau, nei prenumeruodami juos internetu arba užpildydami kartu su laikraščiais platinamas skrajukes.

"Mes periodinius leidinius atsigabename lėktuvais, todėl skaitytojai juos gauna išleidimo dienos vakare. Jei užsisakysite spaudą internetu, laikraščius leidyklos atsiųs paštu, o tai gali užtrukti ir savaitę",– aiškina Algis Klimaitis, RP savininkas. Anot jo, spauda smarkiai pabrangsta, nes už siuntą lėktuvu iki 40–50 kg reikia mokėti 200 USD.

Bendrovė atsisakė AB "Lietuvos avialinijos" bei pigesnių įmonių paslaugų, nes, p. Klimaičio žodžiais, šios pirmenybę teikia keleiviams ir ne visada atgabena krovinius.

Pristatymas į namus sudaro palyginti mažą dalį leidinio kainos.

Tuo tarpu IT nėra importuotoja, todėl ji dalį leidinių parsiskraidina kartu su RP siuntomis, o kitą dalį bendrovei leidyklos atsiunčia paštu 2–3 dienas vėluodamos.