Sostinės Žirmūnų rajone gyvenanti Eglė laukia, kol šį vakarą jos bute pagaliau vėl pradės tekėti karštas vanduo. Mergina teigia karšto vandens neturėjusi porą parų, tačiau kartu prisimena, kad pavasarį be karšto vandens turėjo išgyventi apie keturias dienas.

Tame pačiame rajone gyvenanti Asta prisiminė be karšto vandens turėjusi pralaukti beveik tris paras.

„Skelbime apie karšto vandens išjungimą buvo parašyta, kad vandens nebus tik vieną parą, tačiau viskas išsitęsė nuo antradienio ankstaus ryto iki penktadienio vakaro. Kai žinai, kiek laiko neturėsi karšto vandens, tai planuojiesi, o, kai nežinai, tai jautiesi kaip viduramžiuose“, - skundėsi ji.

Be karšto vandens šią savaitę liko ir Karoliniškėse gyvenantis Andrius. Jis teigė, kad karštas vanduo buvo išjungtas antradienį, liepos 8 d.

„Laiptinėje buvo nurodyta, kad vandens nebus parą, tačiau, jei kažkas nutiks blogo, tai gali nebūti ir iki 10 d.", - skundėsi Andrius.

Atsikėlęs trečiadienio rytą vyras nusivylė, kai atsukęs karšto vandens čiaupą, suprato, kad vandens tikriausiai teks laukti iki ketvirtadienio.

„Vilniaus energija“: atjungimo laikas per 10 m. sutrumpėjo trigubai

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, paklaustas dėl hidraulinių bandymų trukmės, teigė, kad tikriausiai dauguma vilniečių pamiršo, kiek šie darbai užtrukdavo anksčiau.

„Jau pirmą dieną po šildymo sezono pradedame ruoštis kitam šildymo sezonui: tikriname trasas. Hidraulinių bandymų metu yra ieškoma smulkių defektų, kurie gali tapti nemaloniais siurprizais šildymo sezono metu“, - kalbėjo jis.

N. Mikalajūnas tikino, kad per paskutinius dešimt metų pavyko trigubai sutrumpinti hidraulinių bandymų trukmę.

„Prieš dešimt metų vidutinis karšto vandens atjungimo laikas buvo 100 valandų (apie 4 paros). Manau, vilniečiai dar prisimena, kai ir visą savaitę nebūdavo karšto vandens. Dabar vidutinis atjungimo laikas – 33 valandos (1,3 paros)”, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, siekiama, kad karšto vandens atjungimo vidutinis laikas neužtruktų ilgiau nei parą.

„Dažnai tai pasiekti pavyksta, bet kartais būna taip – pasirodo, kad gedimas yra didesnis nei buvo prognozuota, tuomet taisymas užtrunka šiek tiek ilgiau“, - sakė jis.

Paklustas, ar visada gyventojai yra informuojami, jei darbai užtrunka ilgiau nei nurodyta pirminėje informacijoje, N. Mikalajūnas teigė: „Įstatymiškai mūsų bendrovė yra apribota nuo patekimo į namą. Visą bendravimą privalo vykdyti namą prižiūrinčios organizacijos – administratoriai arba bendrijos. Mes bendraujame su jais ir informuojame dėl hidraulinių bandymų ir atjungimų. Informuoti gyventojus apie tai jau yra jų prievolė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)