Ikiteisminio tyrimo duomenimis, anksčiau neteistas vyras 2008 m. įkūrė uždarąją akcinę bendrovę vien tam, kad iš valstybės biudžeto susigrąžintų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) permoką, t.y., kad galėtų sukčiauti mokesčių srityje. Valstybinei mokesčių inspekcijai už 2008 m. buvo pateikta 167 tūkst. litų tariama PVM permoka, nors bendrovė jokios realios veiklos nevykdė, o į bendrovės buhalterinę apskaitą įtraukė buto Klaipėdoje įsigijimo bei įrengimo sandorių sąskaitas faktūras, kurios ir tapo susigrąžintinos permokos pagrindu. Vyras kaltinamas iš biudžeto gavęs 125 tūkst. Lt lėšų, kurios jam nepriklausė.

„Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis atsisakė duoti parodymus, jo baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, o sunkinanti aplinkybė yra ta, kad kaltinamasis mokesčių srityje sukčiavo iš savanaudiškų paskatų,“– sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Linas Kiaurakis.

Kaipėdos miesto apylinkės teismui perduotoje byloje vyras kaltinamas neteisėtu praturtėjimu, sukčiavimu mokesčių srityje bei aplaidžiu apskaitos tvarkymu.

Be to, kaltinamasis turės teisme įrodyti, iš kur jis įsigijo turto už daugiau nei 1 milijoną litų, kadangi jo kilmės negalėjo pagrįsti teisėtai gautomis pajamomis.

Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato laisvės atėmimą iki 4 metų, o už didelės vertės svetimo turto įgijimą savo naudai laisvės galima netekti 8 metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)