Eurostato paskelbtais duomenimis, nedarbo lygis 19 šalių vienijančiame valiutos bloke gegužę, kaip ir mėnesiu anksčiau, sudarė 9,3 proc. bei buvo žemiausias nuo 2009 metų kovo mėnesio.

Palyginti su balandžio mėnesiu, bedarbių skaičius sumažėjo 5 tūkst. iki 15,03 milijono.

Sunkiausiu skolų krizės laikotarpiu nedarbo lygis bendros valiutos bloke buvo užkopęs iki 12,1 proc., o darbo 2013 metų balandį neturėjo 19,3 mln. žmonių.

Viliamasi, kad artimiausiais mėnesiais nedarbo lygis sumažės, nes regiono ekonomikos augimas, regis, įgauna pagreitį.

Nors vidutinis nedarbo lygis euro zonoje laikosi žemiausiame nuo 2009 metų lygyje, nedarbo rodikliai atskirose šalyse tebėra labai nevienodi.

Visgi nedarbas mažėja net ir tose šalyse, kuriose jo lygiai buvo aukščiausi, visų pirma Graikijoje ir Ispanijoje. Pavyzdžiui, Ispanijoje nedarbo lygis gegužę sudarė 17,7 proc., o Graikijoje nedarbas kovo mėnesį (paskutiniais turimais duomenimis) siekė 22,5 proc. ir tebebuvo didžiausias euro zonoje.

O žemiausias nedarbo lygis euro zonoje gegužę tebebuvo Vokietijoje (3,9 proc.).

Prancūzijoje nedarbas gegužę ūgtelėjo iki 9,6 procento. Nedarbo lygis paūgėjo ir Italijoje – nuo 11,2 iki 11,3 procento.

Visoje Europos Sąjungoje (ES) nedarbo lygis gegužę, kaip ir balandį, sudarė 7,8 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją