DELFI primena, kad Graikijos bankai neveikė ir visą praėjusią savaitę, taip pat galiojo toks pat išgryninamų pinigų limitas, tačiau turistams šis limitas negaliojo.

Europos lyderiai pirmadienį ėmėsi skubiai ieškoti atsako į Graikijos rinkėjų tvirtai ištartą „Ne“ griežto taupymo priemonėms per lemtingą referendumą, dėl kurio šalis gali pasitraukti iš euro zonos.

Ir nors pirmųjų referendumo rezultatų sulaukę graikai džiūgavo, tačiau pirmadienio rytą prie bankomatų vėl nusidriekė eilės.

Galutiniai Graikijoje surengto referendumo rezultatai rodo, kad šalies žmonės įtikinama 61,31 proc. persvara atmetė naujas griežto taupymo priemones, kurių iš šalies reikalauja ES ir TVF kreditoriai. „Taip“ reformoms, kurių mainais į finansinę pagalbą nori šalies kreditoriai, tarė 38,69 Graikijos piliečiai. Aktyvumas referendume buvo 62,5 procento.

Antradienį Briuselyje rengiamas ir euro zonos viršūnių susitikimas ir euro zonos finansų ministrų susitikimas, kuriame laukiama Graikijos pasiūlymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (707)