Nacionalinis statistikos institutas "Instat" trečiadienį pranešė, kad vartotojų išlaidos nuo birželio iki liepos sumažėjo 0,2 proc. Ekonomistai prognozavo, kad išlaidų mastas nepakis.

"Barclays Research" analitikai teigia, kad tokios žemos vidaus paklausos sąlygos tikriausiai išliks ir kitąmet, todėl Italija recesijoje, ko gero, skendės ir kitais metais.

"Barclays Research" prognozuoja, kad Italijos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet susitrauks 2,3 proc., o kitais metais - 0,4 proc. Italijos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė numatanti, kad šalies BVP šiemet susitrauks 2,4 proc., o kitąmet - 0,2 proc.

Su vizitu Jungtinėse Valstijose lankęsis ir interviu CNN davęs M. Monti sakė, kad normalu, jog po griežtų taupymo priemonių, kurias jo vyriausybė turėjo įgyvendinti siekdama apsaugoti Italiją nuo didžiulės finansinės audros, šalis atsidūrė recesijoje.

Kai kurie verslininkai ir politikai ragino M. Montį dalyvauti kitų metų balandį vyksiančiuose rinkimuose, tačiau jis tokį scenarijų dar kartą atmetė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją