Aris Biorgvistas (Arri Biorgvist), "Best Western" tinklo viceprezidentas Skandinavijos bei Rytų Europos šalims, VŽ tvirtino, jog šis tinklas valdo daugiau nei 4.000 viešbučių 84 pasaulio šalyse.

Alvitis Lukoševičius, keturių žvaigždučių viešbučio "Naujasis Vilnius" generalinis direktorius, tikisi, jog įsijungus į tarptautinę grandinę padidės viešbučio užimtumas, kuris dabar vidutiniškai siekia apie 60%.

"Jau šį mėnesį gavome užsakymų iš partnerių, o reklama jų lankstinukuose, speciali rezervavimo programa bei bendri projektai su oro linijomis turėtų dar labiau padidinti atvykstančių svečių skaičių",– planuoja p. Lukoševičius.

Pagrindinį "Naujojo Vilniaus" akcijų paketą valdo kauniškė UAB "Liuks".

Bendrovei taip pat priklauso Kauno "Santakos" viešbutis, kuris pirmasis Lietuvoje buvo įtrauktas į pasaulinio "Best Western" tinklą.

Be šio, Lietuvoje veikia dar penki viešbučių tinklai. Jei UAB "Baltic Fund Hotel " vykdys savo pažadus ir neatidės buvusio "Vilniaus" viešbučio rekonstrukcijos, 2002 m. duris atversiantį atnaujintą viešbutį turėtų valdyti tarptautinis tinklas "Marriott", vienas iš didžiausių pasaulyje.