„Puikiai suprantame, kas dabar vyksta Europoje ir kas su tuo sunkumu susitvarko geriausiai. Kaip pavyzdį pateikiau Vokietiją. Ji turi stiprų ekonominį stuburą savo pramonėje ir tuo yra stipri“, - mokytis iš Vokietijos siūlė naujasis LPK prezidentas.

Kritikos komentarų iš naujojo prezidento lūpų kilo ir valdžios atstovams: „LPK yra ta vieta, kurioje gali būti diskutuojami visi svarbūs dalykai ir pasiūlyti politikams. Negalima verslui sudaryti lūkesčių, prikurti planų, o paskui jų neįgyvendinti. Verslo lyderystė valstybei turi būti pagrindinė“.

Savo programoje, kandidatuojant į prezidento vietą, R. Dargis sakė akcentavęs verslo ir mokslo integraciją, teisingą atstovavimą valdžios struktūrose: „Kad mes galėtume sėsti prie stalo, siūlyti ir būti išgirsti. Situacija nėra lengva. Šiai dienai neužtenka vienos grupės galvų, kurios pasiūlytų gerą išeitį. Tai ilgas darbas“. Pasak jo, LPK turėtų imtis verslo lyderystės ir suvienyti verslo struktūras.

Kaip vieną iš svarbiausių pirmų savo darbų naujasis prezidentas paminėjo pasiruošimą Seimo rinkimams: „Reikia pasiruošti su aiškiais ir skaidriais pasiūlymais, ką daryti, kad Lietuvos ekonomika augtų, kad ateinančios europinės bangos vis mažiau tą laivelį išbalansuotų“. R. Dargis žada kuo greičiau pradėti analizuoti, kokias programas siūlo partijos, ir bandys teikti savo pasiūlymus.

„Verslas gali veikti tiktai stabilioje aplinkoje. Kaitalioti žaidimo taisykles kas metai, kas du... Verslas nėra toks lengvas, kad per metus būtų galima atpirkti investicijas. Prisimenant viešbučių PVM atvejį, negalime verslui leisti ženklų, kad iš pradžių bus 9, paskui 21 proc.“, - kalbėjo R. Dargis. Pasak jo, tokiais būdais yra atbaidomi investuotojai nuo Lietuvos.

Lietuva pagal tiesiogines užsienio investicijas (TUI) atsilieka netgi nuo Latvijos ir Estijos. Čia turbūt ir reikėtų labiausiai sustiprinti darbą, kad būtų investicijų Lietuvoje, bet negalima nurašyti ir smulkaus, ir vidutinio verslo, kuris pats susikuria sau darbus“, - kalbėjo pašnekovas.

LPK prezidentas piktinosi, kad Lietuvoje yra „mada kai ką pradėti, o paskui – mesti“. „Jei pradedame kažką, tai padarykime iki galo, nes tik vertindami, kaip atsitiko, galime žiūrėti į priekį. Manau, kad mūsų valdžiai trūksta darbų atlikimo iki galo“, - pabrėžė R. Dargis.

Gediminas Rainys
Prieš savo postą atiduodamas R. Dargiui laikinasis LPK prezidentas Gediminas Rainys džiaugėsi, kad pagal apdirbamosios gamybos apimtį palyginamosiomis kainomis pramonė aplenkė prieškrizinius laikus. „Tačiau nors nominaliai mes pakankamai aukštai, bet dar neatsistatė kai kurie sektoriai iki prieškrizinio lygio“, - akcentavo laikinasis konfederacijos prezidentas. LPK suvažiavime G. Rainys ragino ir toliau industrializuoti Europą, nes industrializacija, anot jo, - geras saugiklis prieš krizę. Pasak jo, daug dėmesio turi būti skiriama regionams, inžinerinių darbo vietų plėtotei.

Rinkimuose kandidatais į LPK buvo iškelti du kandidatai – R. Dargis ir „Vičiūnų“ įmonės grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis. Prezidentas išrinktas slaptu balsavimu. Naujas prezidentas buvo išrinktas po netikėtos ilgamečio konfederacijos prezidento Bronislavo Lubio mirties. R. Dargis tapo ketvirtuoju konfederacijos prezidentu.

Visvaldas Matijošaitis
Prezidentu neišrinktas V. Matijošaitis sakė, jog svarbiausia ne balsavimo rezultatai, o tai, kad konfederacija turi naują prezidentą: „O ar juo tapo vienas iš LPK narių, ar kitas, nėra jokio skirtumo. Tai visuomeninė organizacija, o ne politinė“. Verslininkas teigė, kad jo siūloma programa daug nesiskyrė nuo naujojo prezidento programos. „Gal jis turėjo daugiau laiko pavažinėti ir pabendrauti su šakinėmis asociacijomis ir jų nariais. Mūsų įmonei pradėjus naujus darbus gal tam liko mažiau laiko“, - svarstė pašnekovas.

DELFI primena, kad LPK priklauso 39 šakinės ir 9 regioninės verslo ir pramonės asociacijos, jungiančios daugiau nei 2700 įvairaus profilio įmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)