Pirmadienį J. C. Junckeris ketina susitikti su Graikijos premjeru Antonisu Samarasu, kuris iš Briuselio tikisi leidimo sušvelninti šalyje taikomas griežtas taupymo priemones.

„Mano prioritetai (...) yra darbo vietų kūrimas ir investavimas, esu labai patenkintas galėdamas vykti į Graikiją aptarti šių prioritetų, - penktadienį teigė būsimasis EK vadovas. - Noriu pasiųsti vilties ir optimizmo žinutę, pripažindamas graikų žmonių ir Graikijos vyriausybės pastangas reformuojant savo šalį“.

Vadovaudamas 18 šalių euro zonos finansų ministrų grupei, J. C. Junckeris buvo vienas svarbiausių asmenų derybose dėl dviejų 240 mlrd. eurų vertės paskolų suteikimo Atėnams ir 100 mln. eurų skolų nurašymo. Mainais už finansinę paramą Graikija ėmė vykdyti visuomenėje itin nepopuliarią taupymo programą, sumažinusią vyriausybės viešąsias išlaidas ir smarkiai padidinusią mokesčius.

Tikimasi, jog Graikijos ekonomika po šešerių metų recesijos šiemet vėl pradės augti, tačiau šalies skola bendrąjį vidaus produktą vis dar viršija 170 proc. Daugelis finansų analitikų teigia, kad šalis tokių ekonominių rodiklių ilgai nesugebės išlaikyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)