„Luminor“ valdybos pirmininkas Erkki Raasuke (Erkis Rasukė) agentūrai BNS antradienį pareiškė, jog tęsiamas aktyvus darbas.

„Visų pirma, mums reikia leidimų ir patvirtinimų ir turėtų įvykti faktinis susijungimas. Žengsime žingsnį po žingsnio ir kai tai bus padaryta, galėsime papasakoti daugiau“, – pareiškė jis, atsakydamas į klausimą, ar jungtinio banko akcijomis tebeplanuojama prekiauti biržoje.

Būtini prašymai dėl leidimo sujungti DNB ir „Nordea“ bankų veiklą Baltijos šalyse vietos konkurencijos institucijoms buvo pateikti pernai rudenį.

Atsižvelgę į regioninę naujojo banko svarbą, bankai pradėjo konsultuotis su Europos Komisijos pareigūnai. Šiam procesui nuo kovo mėnesio vadovauja Komisija ir buvo tikėtasi, kad jis bus užbaigtas šių metų antrąjį ketvirtį. Planuojama, kad naujasis bankas užims 20 proc. rinkos ir sutelks dėmesį į vietos įmones.

Ar „Nordea“ ir DNB veikla Baltijos šalyse bus sujungta, priklauso nuo to, ar bus gauti finansų priežiūros ir konkurencijos institucijų leidimai. Palankiu atveju jį planuojama užbaigti iki trečiojo ketvirčio pabaigos.

Kol bus gautas leidimas, „Nordea“ ir DNB bankams toliau vadovauja dabartiniai vadovai, jie toliau veikia kaip konkurentai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją