Planuota, kad „Depo“ prekybos centras uostamiestyje pradės veikti gruodį, prieš Kalėdas, tačiau planai buvo pakoreguoti – veikla pradėta net mėnesiu anksčiau nei buvo numatyta.

Įprastai prekybos centrų atidarymai būna trankūs, kelias savaites prieš atidarymo dieną organizuojama rinkodaros kampanija.

„Depo“ elgėsi visiškai priešingai. DELFI žiniomis, prekybos centro darbuotojai patys tik trečiadienį sužinojo, kad nuo ketvirtadienio prekybos centras pradės veikti. Netrukus ši žinia pasklido socialiniuose tinkluose, buvo perduodama iš lūpų į lūpas.

Todėl ketvirtadienį naujajame prekybos centre pirkėjų anšlago nebuvo, tačiau smalsuolių tikrai netrūko.

25 tūkst. kv. m ploto prekybos centre gausu ne tik statybinių medžiagų ir buities prekių. Darbuotojai juokavo, jog lengviau pasakyti, ko šiame prekybos centre nėra, o ne vardyti, ką galima įsigyti.

„Depo“ prekybos centre galima įsigyti ir gyvūnų, pavyzdžiui, triušių, žiurkėnų, papūgėlių, žuvyčių, visų jiems reikalingų priežiūros reikmenų.

Šis prekybos centras išsiskiria ir tuo, kad į jo vidų galima atsivesti ir savo keturkojus, jų nereikia palikti už durų.

Prekybos centre galima įsigyti ir treniruoklių, ir skintų bei vazoninių gėlių, sėklų, įvairių namų apyvokos reikmenų, pavyzdžiui, kilimų, užuolaidų ir pan.

Prekybos centre veikia ir siuvykla, kurioje iškart iš pasirinktos medžiagos bus pasiūtos užuolaidos.

Čia taip pat veikia ir paslaugų centras, kuriame galima iš pasirinktų medžiagų iškart susimontuoti duris ar kokią spintelę.

Statybinių medžiagų korpusas yra įrengtas taip, kad į jį būtų galima įvažiuoti automobiliu ir iškart pasikrauti sunkias prekes, pavyzdžiui, cementą, stogo dangą ir pan.

Prekybos centre galima įsigyti ir maisto produktų, ir alkoholinių bei gaiviųjų gėrimų. „Viskas po vienu stogu“, – regis, tokia logika buvo kuriamas prekybos centras „Depo“, kurio valdytojai su žiniasklaida bendrauja nelabai noriai.

Kol kas sunku pasakyti, ar Latvijos prekybos tinklo parduotuvėje kainos yra žemesnės nei analogiškuose prekybos centruose, kurie jau seniai veikia Lietuvoje. Tačiau neabejojama, kad naujas rinkos žaidėjas turės įtakos šio segmento prekių kainoms.

Klaipėdoje atidarytas „Depo“ prekybos centras tapo pirmąją šio Latvijos prekybos tinklo parduotuve Lietuvoje.

Uostamiestyje prekybos centrą projektavo bendrovė „Kita kryptis“, o statė statybos valdymo ir techninės priežiūros paslaugas teikianti įmonė „Contestus projektai“.

Ji savo internetiniame tinklalapyje informuoja, jog stato ar du „Depo“ prekybos centrus. Abu – Vilniuje: Ukmergės ir Gariūnų gatvėse.

Minėtame tinklalapyje pateikiama informacija, jog abu prekybos centrai bus pastatyti kitais metais.

Anksčiau skelbta, jog „Depo“ prekybos centrai taip pat turėtų būti atidaryti Kaune ir Panevėžyje.

„Depo“ prekybos tinklas yra gerai žinomas Latvijoje, joje veikia devyni šio tinklo prekybos centrai. Visos „Depo“ parduotuvės statomos maždaug 5 ha ploto sklypuose. Investicijos į vienos parduotuvės statybas siekia apie 10 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)