Į šį centrą, iš kurio bus aptarnaujami bendrovės klientai visoje Europoje, perkeliamos tam tikros funkcijos iš kitų „Lindorff Group“ padalinių įvairiose šalyse. Naujajame paslaugų centre šiuo metu dirba 100 įvairių sričių specialistų.

„Vilniuje įkurtas paslaugų centras padės apibendrinti ir panaudoti įvairiose šalyse „Lindorff Group“ sukauptas žinias ir kompetencijas, jas išplėsti, užtikrinti dar kokybiškesnį procesų valdymą. Bendradarbiaudami su mokslo institucijomis ir kitais partneriais, vystysime socialinės atsakomybes veiklas, kurioms skirsime ne mažiau kaip 100 tūkst. eurų. Taip kursime pridėtinę vertę ne tik savo klientams, bet ir visuomenei“, – pranešime sako „Lindorff Group“ generalinis direktorius Klausas Andersas Nysteenas.

Pasak jo, „Lindorff Group“ ir toliau tęs įvairių funkcijų perkėlimą iš kitų šalių į paslaugų centrą Vilniuje. Čia bus kuriamos naujos pareigybės darbuotojams, kurie specializuojasi rizikos valdymo, verslo analitikos, finansų, apskaitos, personalo valdymo ir kitose srityse. Bus siekiama, kad Lietuvos sostinėje įkurtas paslaugų centras taptų kompetencijų centru.

„Ką tik buvo pasirašyta sutartis su 100-uoju „Lindorff Business Services“ darbuotoju. Planuojame, kad per ateinančius kelerius metus paslaugų centras toliau plėsis, jame dirbančių įvairių sričių specialistų skaičius turi potencialo augti bent iki 400. 20 proc. jų bus itin aukštos kvalifikacijos. Paslaugų centro darbuotojai aptarnaus bendrovės klientus Skandinavijos ir Vakarų Europos šalyse“, – pranešime teigia „Lindorff Business Services“ generalinė direktorė Sigutė Seemann.

Pasak bendrovės pranešimo, vienas pagrindinių veiksnių, nulėmusių „Lindorff Group“ sprendimą įkurti paslaugų centrą Vilniuje buvo būtent aktyvūs, į rezultatą orientuoti, aukštos kvalifikacijos darbuotojai, mokantys reikalingas užsienio kalbas, ir galimybė tokių darbuotojų rasti ateityje.

„Lindorff“ paslaugų centro Lietuvoje atidarymas – svarbus žingsnis, prisidėjęs prie ilgalaikės Lietuvos ir Norvegijos verslo atstovų partnerystės ir padėjęs pritraukti užsienio investicijų į Lietuvą. Ūkio ministerija ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ nuėjo ilgą kelią, kad garsiausios Europos ir pasaulio bendrovės – „Barclays“, „Western Union“, „CSC“, „Thermofisher Scientifict“, „MARS“ ir „WIX“ – galėtų investuoti Lietuvoje ir atidaryti čia savo įmonių padalinius. Šiandien prie šių bendrovių prisijungė ir „Lindorff“ – viena iš kreditų vadybos paslaugų teikimo lyderių Europoje“, – Ūkio ministerijos pranešime sakė ūkio ministras Evaldas Gustas.

Kreditų vadybos paslaugas teikiančios „Lindorff Group“ pajamos 2014 m. sudarė 475 mln. eurų. „Lindorff Group“ yra valdoma „Nordic Capital Fund VIII“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)